De Tomaso се сдоби и с гепард

Общи 30 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1473 посещения | без коментари

Дизайнерът Фредерик Телесен показа проекта си за наскоро възродената италианска марка De Tomaso, станала миналата година собственост на бизнесмена Жан Марио Росиньоло, бивш глава на компании като Lancia, Telecom Italia и Zanussi. Прототипът се казва Ghepardo и е вдъхновен от Pantera и Mangusta. Засега „гепардът" е само макет в мащаб 1:4. Реалният автомобил ще е дълъг 4820 мм и широк 1970 мм. Височината му ще е 1300 мм, а колесната му база - 2990 мм. Коефициентът му на въздушно съпротивление е 0,25.
За двигател се спряга 3,5-литров бензинов мотор от Ford с двойно турбо и макс. мощност 465 к.с. Предвиден е и хибриден вариант с четири електромотора с мощност от 85 кВт всеки. Агрегатът, осигуряващ енергията, ще работи с метанол и ще е монтиран под пода на багажника.
Според дизайнера, призванието на Ghepardo е да бъде пряк конкурент на Aston Martin Rapide, Fisker Karma и Porsche Panamera. Засега обаче новият собственик на марката не е потвърдил официално дали одобрява проекта.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте