Euro NCAP отличи Volt и Malibu с пет звезди

Общи 23 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5535 посещения | без коментари

Електромобилът с възможност за удължаване на пробега Volt и новият флагман на Chevrolet в Европа, Malibu, бяха отличени с най-добрата оценка от пет звезди в тестовете на независимата организация Euro NCAP. Моделът Chevrolet Volt е първият електрически автомобил от американски производител, получил върхови оценки във всички категории на тестовете на Euro NCAP.
Euro NCAP е поредната специализирана организация, присъдилa своите най-високи оценки на Volt. През април Американският застрахователен институт по пътна безопасност IIHS отреди на модела званието Top Safety Pick („Най-добър избор по отношение на безопасността“), а Американската национална администрация за безопасност по пътищата NHTSA му присъди пет звезди.
Chevrolet Volt притежава стабилна каросерийна структура, изградена от високоякостни и свръхвисокоякостни стомани. Мерките за пасивна и активна безопасност на модела включват серийна антиблокираща система на спирачките на всички колела, система за контрол на сцеплението с пътя, електронно разпределение на спирачното усилие, система за подпомагане на водача при внезапно спиране и електронен контрол на стабилността, осем серийни въздушни възглавници и безопасен при удар сгъващ се блок на педалите и др. Водачът може включи и звуков сигнал, който да предупреждава пешеходците за приближаването на електромобила.
Новият Chevrolet Malibu е първият модел с това име, който ще се предлага на европейските пазари и осмото поред поколение на изключително успешния в САЩ автомобил. Той също се характеризира с модерна каросерийна структура, спомагаща за постигане на максимална степен на защита с поглъщане на енергията при евентуален удар. Eвропейската му версия ще бъде оборудвана с общо шест въздушни възглавници и пълна гама от електронни системи за контрол на поведението на пътя.
По-рано през годината Aveo хечбек (който в момента е най-безопасният автомобил в своя сегмент) Chevrolet Orlando и SUV-моделът Captiva също бяха отличени с най-високата оценка от пет звезди. Най-добре продаваният модел на компанията в лицето на Chevrolet Cruze седан също притежава най-високото отличие за безопасност, присъждано от Euro NCAP.

 
Ключови думи:   chevrolet, Chevrolet Malibu, chevrolet volt, euro ncap, nhtsa
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте