Fiesta XR4 - Австралийската сензация

Общи 20 март 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2460 посещения | без коментари

Fort Австралия, разбули мистериите около новата Fiesta XR4 на автошоуто в Мелбърн.
Колата ще се задвижва от специално модифицирана версия на 2.0-литровия, 16-клапанов двигател Duratec на Ford с 147 к.с. и въртящ момент от 190 Nm.
В новата Fiesta XR4 е вложен духът на уникалното удоволствие от шофирането. Колата цели да извади на повърхността ентусиаста във всеки шофьор, който да изпитва удоволствие от всекидневното шофиране.

Технически детайли
Новата XR4 ще се задвижва, чрез 5-степенна механична скоростна кутия. Скоростната кутия ще бъде доработена с редица допълнения, които ще придават спортен дух на всекидневното шофиране.
Новата Fiesta XR4 има и доста добър външен вид. Предната броня е модифицирана в стила на XR5 Turbo , така, че да има по-голям приток на въздух. Фаровете за мъгла са обкантени с хромирани пръстени. Предлага се и заден спойлер, странични лайсни и изключително функционален спойлер за покрива, който притиска колата към пътя.

Дизайн

Джантите, който се предлагат са алуминиеви, с уникален дизайн с много спици, а гумите са нископрофилни Pirelli P-Zero, които допълват агресивния външния вид.
Интериорът също носи белезите а XR4 – вкарани са специални спортни седалки, покрити с черна кожа, с червен или син централен текстилен отсек.
Иначе интериорът на XR4 включва кожен волан с алуминиева спица, кожен скоростен лост, който е изпълнен от алуминии, а цифрите по него са червени, спортни педали


Безопасност
Безопасността е основно нещо за кола с размерите на Fiesta, която има 150 к.с. Инженерите на Ford са предвидили две предни въздушни възглавници, странични (тип завеса) и странични за гръдния кош (вградени в седалките).
В помощ на шофьора са DSC (система за контрол на стабилността), EBA (система за аварийно спиране), ABS със EBD (система за разпределяне на спирачните сили) и др. Спирачните дискове са уголемени и по-добре вентилирани, колата е със спортно окачвание, въведена е пасивна система за зашита от крадци и има централно дистанционно управление. Всички тези екстри, съчетани със стил и мощността на колата правят новата Fiesta изключително атрактивна машина. Остава да гадаем за цената на този малък звяр и дали ще го видим по Българските пътища....

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте