Ford запя Let the Sun In

Общи 06 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5345 посещения | без коментари

Ford разбули тайните около хибридната версия на компактния ван C-Max Energi, чиито акумулатори се зареждат не само от eлектрическата мрежа, но и от слънчеви батерии, разположени съвсем логично на покрива на автомобила. Името на прототипа е Solar Energi.
Компанията SunPower и Технологичният институт в Джорджия са помагали за разработването на автомобила. За насочването на слънчевите лъчи в необходимата посока помага френелова леща, която следи движението на слънцето и спомага за натрупването на 8 киловата енергия, равносилни на четиричасово зареждане от битовата електрическа мрежа.
Освен това C-Max въпреки слънчевите батерии все пак може да бъде зареждан по обичайния „плъгин“ начин. Новата система обаче е полезна на места, където няма електрическа мрежа или пък електричеството е прекалено скъпо.
С напълно заредени акумулатори C-Max Solar Energi е способен да измине 997 км, 34 от които само на електрическа тяга. Годишно такъв автомобил, управляван от един собственик, ще намали с до 4 т вредните емисии. От Ford смятат, че ако всички леки служебни автомобили в САЩ бъдат обзаведени с такива панели, годишно ще се спестят 4 милиарда тона.
C-Max Solar Energi ще бъде представен официално по време на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

 
Ключови думи:   ford
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте