Ford създаде два концепта в чест на „Лудия Макс”

Общи 30 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1900 посещения | без коментари

Австралийското подразделение на концерна Ford в сътрудничество със сп. TopGear Australia създаде два концепта в чест на култовия филм „Лудия Макс”. Уникалните автомобили творчески развиват наследството на купето Ford XB Interceptor, „заснето” в знаменитата лента от 1979 г., а главната роля във филма изпълнява Мел Гибсън. Шеф на проекта е главният дизайнер на регионалния азиатско-тихоокеански дизайнерски център на Ford - Крис Свенсон, а неговите колеги - дизайнерите Нима Нуриан и Саймън Брук, са доразвили идеята.
В резултат на това са се получили два шоу кара, достойни за всеки един съвременен блокбастър. Mad Max Interceptor буквално има фантастичен вид и притежава опасни оръжия – от електрошок срещу мотористи до режещи остриета, излизащи от джантите.
В априлския брой на сп. TopGear ще бъдат публикувани подробности за двете концепции; читателите ще могат да изберат по-добрия проект, върху чиято основа ще бъде пусната лимитирана серия на легендарния модел.



Видео

 
Ключови думи:   australia, ford, ford xb, mad max, mad max interceptor, topgear
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте