Участието на Пламен Кралев в Льо Ман увековечено в историята

Общи 30 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2135 посещения | без коментари

Компанията - специалист в изработката на автомобилни модели, Autoart пресъздаде колата на българския пилот Пламен Кралев - Porsche 911 RSR GT2, от “24 часа на Льо Ман 2009” в мащаб 1:18. Дизайнът на автомобила е изключително разпознаваем и безспорно обявен за най-отличителен в класа си, поради което Autoart заложи да произведе именно него. Теглото е 2 кг, а изпълнението много реалистично, с роубари, роукейжд, пожарогасител, двигател, резервоар и др. Специално за Пламен Кралев са предоставени две бройки от ценния автомодел. Серията е лимитирана в едва 2000 бройки и всеки един модел носи уникален номер.
През 2009 г. пилотът Пламен Кралев се превърна в първия българин, стартирал в престижното 24-часово състезание в Льо Ман. Родният ас участва в категорията LM GT2 с кола Porsche 911 RSR със състезателен номер 75. Това бе единствената кола на германския производител в клас GT2, която успя да финишира в тежката надпревара.
Съотборници на Кралев в екипа на Endurance бяха Дарил О’Янг, най-добрият азиатски GT пилот, който сега участва в WTCC, и Филип Ено, който е от автомобилна фамилия с баща, участник в „24-те часа”, и чичо, пилот от Формула 1 за отборите на Ligier, Brabham и Renault.
Porsche 911 RSR e състезателна версия на атмосферния и олекотен модел 911 GT3 RS, който е най-високият клас състезателен автомобил на компанията за пистовите състезания в Европа и света. Моделът е изцяло нов за 2009 г., с модифициран дизайн на предната част, който подобрява сцеплението на предната ос. Двигателят е 3,6-литров 6-цилиндров боксер, с 445 к.с. при 8250 об./мин и максимален въртящ момент от 405 Нм при 7200 об/мин. Предавателната кутия е 6-степенна секвенциална. Окачването е McPherson отпред и многоточково отзад, в конфигурация, специално разработена от Porsche. Масата на автомобила е 1100 кг в хомологация за състезанията на FIA и 1115 кг в хомологация от ACO за състезанията “24 часа на Льо Ман” и сериите Льо Ман.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте