General Motors - Увеличават производството на V6 двигатели

Общи 10 юни 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1737 посещения | без коментари

GM ще увеличат производството си на своя глобален V6 двигател във фабриката Рамос Аризпе в Мексико. Това е опитът на компанията да отговори на нарасналото търсене на по-малки и ефективни двигатели, тъй като потребителите постепенно се отдалечиха от жадните V8-ци. Така годишно ще се произвеждат 350 000 повече двигатели V6, с което общият капацитет ще стане 940 000 бройки.

Рамос Аризпе ще започне производството на последното поколение на HFдвигателя, който е с 6 % по-мощен в сравнение с предишната версия на същия агрегат. Двигателите ще се ползват в кросоувъри като Saturn Vue, където ще произвежда съответно мощност от 257 к.с. и въртящ момент от 336 Нм. Седанът Chevrolet Malibu също ще бъде оборудван с него.

Съобщението дойде по време на официалното откриване на нова фабрика за шестстепенни трансмисии на същото това място Рамос Аризпе, съобщават от Automotive News. Новите автоматични скоростни кутии ще редуцират разхода на гориво със 7 % в сравнение с досега използвания вариант.

Интересното бе, че миналата седмица се появиха и серия спекулации, че дори митични мускулести автомобили като Chevrolet Camaro може да бъдат предлагани с V6 двигател. В действително се очаква едва една трета от продажбите да са с V8 агрегат. Тенденцията да се намаляват двигателите постепенно се възприема и от GM, които са на път да приложат новите си двигатели в цялата си гама. Това означава, че капацитетът на още повече фабрики за производство на двигатели V6 може да бъде увеличен.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте