GM показа най-малкия Hummer

Общи 31 януари 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2476 посещения | без коментари

На международния автосалон в Детройт, станал арена на доста световни и американски премиери на водещите автомобилни производители, много сериозно внимание привлече премиерата на най-малкия Hummer, носещ обезначението НХ. Става дума засега за концептуален модел, но в една от срещите ми в Детройт Волфганг Шуберт – шеф на премиум марките на GM за Европа – Cadillac, Corvette и Hummer, намекна за много бързото адаптиране на модела за серийно производство и пускането му на пазара при добър прием от широката публика на концепта.

Става дума за автомобил, който при влизането в серийно производство ще стане дериктен конкурент на класиката в жанра Jeep, както по всъдеходни възможности, така и по габарити. Дължината на междуосието на новия всъдеход е 2,6 м, а ширината му е малко над 2 м. Предполага се че серийният вариант ще бъде оборудван с V-образен, шестцилиндров двигател с ходов обем 3.6 л и шестстепенна автоматична предавателна кутия. Двигателят ще може да работи с бензин или с биоетанол.

Главната особенност на автомобила е оригиналната конструкция на покрива, вратите и панелите в задната му част. За броени минути колата става от закрита в кабриолет и то в няколко варианта според вкуса и нуждите на собственика. Автомобилът запазва всички типични за Hummer външни черти и е снабден с независимо окачване с електронно регулиране, както и с блокировки на диференциалите.

Джантите са недостижими засега на пазара с размера си от 35цола, което в комбинация с гигантските за размерите на колата гуми ще й позволят да се справя с практически всички препятствия на пътя и извън него. Интериорът на колата е доста спартански, използвани са доста метални елементи.

Hummer НХ е дело на трима млади дизайнери на Джи Ем, под ръководството на шефа на дизайнерския отдел на Hummer и бивш състезател Карл Ципфел, чиято задача е била да създадат всъдеходът на близкото бъдеще. Доколко са успели ще покажат реакциите на автолюбителите и пускането на автомобила в серийно производство.

 
Ключови думи:   cadillac, Corvette, hummer, jeep
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте