Германците – най-големите пиянки зад волана

Общи 01 февруари 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2288 посещения | без коментари

Европейската международна организация на пътните полицаи Tispol обнародва резултатите от континенталната проверка на европейските шофьори на тема алкохол зад волана. По данни европейските катаджии германците най-често сядат за волана почерпени, като този грях на пътя си позволява всеки десети немец.

Най-непорочни на тази тема са шофьорите във Финландия и Швеция, страни за които употребата на алкохол съвсем не е непозната. Там процентът на автомобилисти заловени с превишено количество алкохол в кръвта е бил само 0,3%.

Общо в 20 страни на Евросъюза, обхванати от изследването, броят на нарушителите е нараснал в сравнение с 2006-а година от 2,1% до 2,5%. По данни на Tispol, ежегодно по пътищата на Евросъюза загиват 40 000 души в резултат на аварии, предизвикани от злоупотреба с алкохол.

 

Volvo XC90 2008
02 февруари 2008
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте