Goodyear получи престижната награда Green Innovation Award за EfficientGrip

Общи 29 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2300 посещения | без коментари

Гумата EfficientGrip на Goodyear бе удостоена с престижната The Green Innovation Award’ заради усилията за намаляване на въглеродния отпечатък чрез новаторската технология Fuel Saving. Наградата беше учредена от GreenWorks, платформа от Люксембург, посветена на компании, чувствителни към въздействието върху околната среда и инициативите в подкрепа на устойчивото развитие на този сектор.

Две иновации на Goodyear получиха признание от GreenWorks. Освен гумата EfficientGrip, наскоро представената гума за комерсиални автомобили Marathon LHT II бе също предложена за оценка от журито, съставено от 50 изпълнителни директори и ръководители на компании.

EfficientGrip бе отличена с наградата Green Innovation Award, а LHT II бе класирана на второ място в категорията Зелен продукт.
Тази награда е оценка за усилията, които екипът на развойния център в Люксембург направи, за да намали въглеродния отпечатък чрез новаторските технологии, вградени не само в гумата EfficientGrip, но и във всички наши новосъздадени гуми, каза Марк Жунио, генерален директор на развойния център в Люксембург. Такива новаторски технологии са необходимост с оглед на навлизащите правила на ЕС, които от началото на 2012 г. изискват маркировка на гумите, съдържаща информация за разхода на гориво, нивото на шум и поведението на мокра настилка, каза още Жунио.
За Goodyear

Goodyear е един от най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията има около 70 000 служители и произвежда изделията си в повече от 60 завода в 26 страни по целия свят.

Иновациите на Goodyear създават стандарти в авто-индустрията в течение на повече от 100 години. Goodyear е пионер с иновационната технология за безопасност, известна като RunOnFlat, която позволява на водача да продължи своето пътуване дори и в случай на спукване на гума. Компанията е водещият производител в света на RunOnFlat гуми, които се използват при различни модели на BMW, от носителя на много награди Mini, от високоскоростните автомобили на Mercedes Benz, от Opel и от други марки. Предстои оборудване с RunOnFlat гуми и на други марки, тъй като дизайнерите на компанията работят с различни производители на автомобили по повече от 150 RunOnFlat проекта.

За повече информация относно Goodyear и нейните продукти, посетете www.goodyear.com.

 
Ключови думи:   goodyear, greenworks, innovation award, lht, marathon
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте