Hyundai ix20 бе оценен с 5 зведзи от Euro NCAP

Общи 25 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4515 посещения | без коментари

Hyundai ix20 - новият MPV от В-сегмента на корейския автомобилостроител получи 5 звезди от независимата организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP. Така ix20 се нарежда сред най-сигурните представители в своя сегмент и е един от малкото, заслужили най-високия бал.
Това е четвъртият пореден модел на Hyundai, оценен с максималните 5 зведзи в изключително взискателната тестова програма на Euro NCAP след суперминито i20, хечбека i30 и новия SUV от С-сегмента ix35.
Новият ix20 получи водещите за класа си 85% по критерия „защита на деца в купето”, представяйки се отлично в изпитанията както за 18 месечни, така и за тригодишни малчугани. За защита на възрастни в купето и на пешеходци автомобилът заслужи впечатляващите 89% и 64%.
Електронната програма за стабилност и системата за напомняне за употреба на предпазните колани допринесоха за бала от 71% на ix20 по показателя „допълнителни средства за безопасност”. Сериозната програма за сигурност на Hyundai донесе на автомобила максимален брой точки при страничен удар и отлична оценка при удар отзад.

 
Ключови думи:   euro ncap, hyundai, mpv
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте