Hyundai представи автомобил с горивни клетки пред бизнес-лидерите на Европа

Общи 20 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11050 посещения | без коментари

Източник: www.hyundaibg.bg

Корейският автомобилостроител Hyundai участва за първи път в Европейската бизнес-среща на върха в Брюксел на 18 и 19 май, където представи вижданията си за устойчив транспорт и показа най-новите продукти на компанията, включително модела ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle – електромобил с горивни клетки).

В доклада си по време на семинар под надслов ЕС-Азия – решения за устойчив транспорт, Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент на Hyundai Motor Europe представи работата на Hyundai върху намаляването на емисиите на CO2 чре новаторската програма FCEV.

Ръшфорт отбеляза, че меморандума за сътрудничество, подписан миналата седмица между Hyundai и управата на Копенхаген, показва ангажимента на компанията към устойчивото бъдеще на транспорта в Европа. Според клаузите на договореността двете страни ще си сътрудничат върху създаването на инфраструктурата, необходима за доставка и експлоатация на FCEV в Дания.
Партньорството между частния сектор и правителството като това между нас и управата на Копенхаген е жизненоважно за подпомагане на напредъка в областта на новите технологии и алтернативните горива в предстоящите години, който ще доведе развитието на устойчиви транспортни системи в бъдеще, каза Ръшфорт.

Кметовете на четири други скандинавски града също седнаха зад волана на ix35 FCEV през миналата седмица, за да се запознаят с технологията, по отношение на която Hyundai вече заема лидерска позиция в Европа. Революционната кола е изложена по време на цялата среща на върха.
В рамките на събитието Hyundai демонстрира и най-новия си модел - i40, който излиза на европейския пазар от 1 юни.

Уверени сме, че i40 ще изиграе ключова роля в затвърждаването на ташето присъствие на европейския пазар, каза Ръшфорт.

 
Ключови думи:   co2, electric vehicle, europe, fuel cell, hyundai, hyundai motor
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте