Peugeot стартира конкурс с награда ексклузивна фотосесия в Париж

Общи 20 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11850 посещения | без коментари

Източник: www.peugeot.bg

България е една от избраните държави за участие в международната игра


На 19 май стартира международната игра на Peugeot - "Покажи своя характер", в която участниците трябва да публикуват своя снимка и да опишат характера си с три прилагателни. Голямата награда е пътуване до Париж, където световноизвестният фоторгаф Xavier Lambours ще заснеме професионална фотосесия (27-29 юни).

Конкурсът ще протече на три етапа:
1. Гласуване за публикуваните снимки.
2. Селектиране на 308-те най-харесвани снимки.
3. Фотографът Xavier Lambours ще избере финални 28 участника, които ще отпътуват за Париж.

Повече информация, можете да намерите на сайта на играта: www.308character.peugeot.bg

Конкурсът се организира по повод лансирането на новия 308, който вече се продава и в България. Peugeot 308 е с нов дизайн, новаторската микро-хибридна технология e-HDi, оптимизиран разход и емисии от 98 g/km CO2

Стилът на Peugeot 308 вече отговаря на новите естетични кодове на Марката. Външният му вид е в унисон с механиката. Трите силуета (Хечбек, СС и SW) се отличават с по-технологична" елегантност, изразена чрез светодиодите и светлинния водач на предните светлини. 308 продължава да излъчва динамика и емоция, особено когато е с новите ксенонови фарове с маска в цвят титан или когато се преобрази в изключителния GTi.

Освен стремежа да остане лидер в областта на пътното поведение и удоволствието от управлението, Peugeot 308 си поставя целта да се превърне в еталон за екологичност. И така, след 508, и новият 308 лансира революционната микро-хибридна технология e-HDi, системата STOP & START последно поколение, с двигателя 1.6 л HDi FAP 112 к.с. Euro 5. С този двигател от средното ниво на гамата, Peugeot предлага, за първи път, избор между механична пилотирана и механична скоростна кутия, за максимално удобство на управлението.

Допълвайки микро-хибридната технология, още много фактори, които влияят върху нивото на емисиите CO2, са оптимизирани :
Маса намалена средно с по 25 кг на автомобил
Лансиране на гуми 16 ‘’ с Ултра Ниско Съпротивление при търкаляне
Oптимизиране на двигателите последно поколение (VTi, THP, HDi Euro 5)
Cx равен на 0,28 за версиите с нисък разход на гориво – Рекорд в сегмента
Разходът на гориво става еталон :
98 г/км CO2* за 308 хечбек 1.6 l e-HDi FAP 112 к.с. МПСК6 – Рекорд в сегмента (в процес на хомологация, на разположение през лятото на 2011 – 104 г/км CO2 при лансирането)

Гамата двигатели, включваща 4 бензинови с мощност от 98 до 200 к.с. на изключителната версия GTi, и 4 дизелови - от 92 до 163 к.с., е оптимизирана, за да бъде още по-пълна и ефикасна от гледна точка на екологията. Версията от средно ниво, 308 хечбек 1.6 л HDi FAP 92 к.с. с механична ск. кутия е позиционирана отлично, с емисии от едва 110 г/км CO2.

Размерите и качеството на оборудването на новия 308 остават непроменени за всички силуети и гарантират простор и комфорт в купето. Същото се отнася и за сигурността, която е все така на най-високо ниво.

Новият 308 ще бъде представен за първи път пред публика на автосалона Женева 2011, а продажбите му в Европа ще започнат през април. Мисията му е да продължи успешната кариера на семейството 308, което има вече близо 900 000 продажби от лансирането си през септември 2007 досега.

*****
Peugeot
Peugeot е единствената марка, която разработва цялостна гама продукти за мобилност, леки, товарни автомобили, скутери, велосипеди и много услуги. Марката присъства в 160 страни, с общо 10 000 центъра за контакт. През 2009 година, Peugeot продаде 1 842 000 автомобила и стана първата по продажби френска марка в света и 10та автомобилна марка. 50% от продадените автомобили Peugeot отделят по-малко от 140 г СО2/км. През 2010, когато ще чества своята 200а годишнина, Марката ще се представи с нов стил, нова идентичност и ще продължи развитието си на международните пазари. Бъдещето на Peugeot започва с лансирането на RCZ,
извънсериен автомобил, i0n, 100% електрически, 408 в Китай, три нови модела в Латинска Америка, както и системата за мобилни услуги Mu by Peugeot.

 
Ключови думи:   co2, hdi, peugeot, peugeot 308, quot, sw, xavier lambours
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте