Kia и Subaru са новодомци в София

Общи 12 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6805 посещения | без коментари

Новият център на Kia и Subaru в София вече е напълно готов. Първата копка на проекта бе направена още през 2005 г. Днес той посреща гости. Изпълнен е според глобалните изисквания на двете автомобилни марки. България вече се гордее с първия шоурум на Kia, изпълнен според стандарта „Европа“.

Центърът е разположен на три нива (четири, като включим и подземната част) върху обща площ от 9300 кв. м, от които 3500 кв. м застроена площ. На централното ниво ни посрещат двата отделни шоурума – на Kia и на Subaru, всеки с площ от 600 кв. м, което е максимумът според стандартите. Само 40 лв. ще са дневните им разходи за осветление, тъй като то е решено с икономичните LED светлини.

Шоурумът на японската марка дори е проектиран като самолетно крило, според изискванията на Fuji Heavy Industries, за да се подчертае връзката на Subaru с авиацията. Той е и с над 300 осветителни тела.

Сервизът на основното ниво ще посреща само текущите ремонти и техническото обслужване, а този в огромната сутеренна зона (7 м под земята), която обхваща целия парцел, е посветен на тенекеджийски и бояджийски процедури. Основният сервиз разполага със 17 подемника и е в състояние да обслужва до 80 автомобила дневно. Проектиран е така, че да ползва естествената слънчева светлина през целия ден, за да се подобри енергийната ефективност на сградата.

В приемната на сервиза са организирани общо десет работни места, за да се спести от времето на клиентите.

Сутеренната зона освен за бояджийски и тенекеджийски дейности е организирана като огромен склад за резервни части. На ниво едно е предвидено и помещение за кафене с огромен прозорец с изглед към подземния сервиз, от което клиентите да наблюдават ремонтната дейност по автомобила си.

Третият етаж е зает от офиси и заседателните зали, като покривът на сградата е устроен като открит паркинг с около 50 места.

 
Ключови думи:   fuji heavy industries, kia, subaru
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте