Lotus наля още конски сили в Evora

Общи 27 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1470 посещения | без коментари

Lotus ще покаже Evora S и опцията Evora IPS (Intelligent Precision Shift) на автомобилния салон в Париж в началото на октомври. Версията S е разработена на базата на Evora, но мощността на познатия 3,5-литров V6 мотор е увеличена с още 130 к.с. и така тя става 350 к.с. при 7000 об/мин. Въртящият момент съответно е 400 Нм при 4500 об/мин. Окачването е преработено и е с двойни триъгълни алуминиеви носачи и газови амортисьори, а управлението е станало още по-директно. Новата версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек и постига максимална скорост от 277 км/ч. Моделът изразходва средно по 10 л/100 км и отделя 239 г/км СО2.
Evora S върви стандартно със спортен пакет, в който е включен и бутон за съответния режим. След натискането му се променят настройките на динамичния контрол и ограничението на оборотите. Спирачните дискове са вентилирани кръстосано за по-добро охлаждане. Нови активни ауспуси за по-драматичен звук завършват облика на версията. Според говорители на компанията, Evora S очертава бъдещето развитие на моделите на марката.
Освен спортната версия, Lotus представи и опцията IPS под формата на интелигентен лост (Intelligent Precision Shift). Седемкратно награждаваната

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте