Marussia Virgin ще си партнира с McLaren

Общи 04 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3505 посещения | без коментари

Отборът на Virgin Racing обяви, че е постигнал сделка за сътрудничество с McLaren. Целта е ясна – подобряване на представянето в шампионата на Формула 1.Virgin ще могат да използват тестовите писти, симулаторите, аеротунела и компютърните програми на британците, a инженери от McLaren ще работят във фабриката на Virgin.
Отборът ще продължи да използва двигатели Cosworth.
„Разгледаме в детайли представянето ни през първата половина на 2011 г. и видяхме, че амбициите ни далеч не отговарят на представянето, заяви пред Autosport изпълнителният директор на Marussia Virgin – Анди Уеб, – Трябва да направим няколко големи стъпки, ако искаме да променим статуквото. Щастлив съм, че подписването с McLaren отне толкова малко време. В момента сме в невероятно изгодна позиция – ще имаме възможност да работим с една от най-добрите и успешни организации в спорта. Може да научим невероятно много от тях и сътрудничеството ни започва веднага.”
Техническите промени във Virgin започнаха след изготвен от Пат Саймъндс анализ. Бившият технически директор на Renault е консултант в отбора, тъй като все още е в сила наложената му след „крашгейт” забрана за работа в спорта.
Шефът на McLaren Мартин Уитмарш коментира сделката: „Според сключеното споразумение за партньорство Marussia Virgin Racing ще може да използва почти всички ресурси, с които разполагаме. Надяваме се да успеят да извлекат нужните ползи от предоставената им техника.”
McLaren вече има техническо партньорство с Force India и според много специалисти именно то е в основата на подобреното представяне на индийците.

 
Ключови думи:   cosworth, formula 1, Mclaren, renault, virgin
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте