Mercedes готви конкурент на BMW X6

Общи 24 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3270 посещения | без коментари

Mercedes ще пусне конкурент на BMW X6 през 2015 г. Немският автомобилен гигант потвърди, че изцяло новият модел ще бъде произвеждан в завода Тускалуса, Алабама. Проектът е част от инвестиция от 350 млн. долара. В същия завод вече е стартирал производственият процес на новия ML. Според все още непотвърдена информация новото купе-кросоувър ще предлага четири места и ще се нарича GLS, името MLC също е възможно.
GLS ще се откаже от по-практичния интериор с пет места на M-клас, за да предложи по-спортна кабина с четири места, която ще позволи на дизайнерите да приложат някои стайлинг елементи от седана CLS.
Новият спортен SUV ще трябва да се конкурира с успешния BMW X6, който отбеляза рекордни 120 000 продажби през 2009 г., с Audi Q6, планирано за 2016 г., както и с Range Rover Sport, което ще бъде пуснато в продажба през 2014 г.
Допълнителните подробности за модела са оскъдни. Твърде врероятно е моделът да се задвижва от бензинови 3,5-литров V6 турбо и 4,6-литров V8 агрегати, плюс 3-литров V6 дизел. Също така е планиран дизелово-електрически хибрид. Очаква се и спортна версия AMG с 5,5-литров V8, който ще се съравновава с BMW X6 M.

 
Ключови думи:   AMG, audi q6, bmw, bmw x6, mercedes, mlc, range rover, range rover sport, Top secret
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте