Mercedes и BMW гледат надолу в пазара, Volvo и Jaguar нагоре

Общи 31 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1579 посещения | без коментари

Докато Mercedes-Benz и BMW съсредоточават усилията си към развитие на долната част на гамите си, конкуренцията от Volvo и Jaguar искат да лансират нови по-големи и луксoзни модели за Щатите. Двете немски групировки ще лансират нови компактни модели и кросовъри, за да привлекат нови клиенти и да се подготвят за изискванията за по-висока горивна икономичност на гамите, влизащи в сила през 2016-а година, с новите зад океана четирицилиндрови двигатели.

В челото на атаката на BMW стои малкият кросовър X1, вече познат в Европа, чиито продажби ще стартират зад океана в началото на 2011-а. Според боса на BMW за Северна Америка Джим О`Донъл, за да се отговори на изискванията на държавните стандарти за корпоративно ниво на разхода на гориво, са нужни малки автомобили с предно предаване, каквито в момента разработват в Мюнхен. Mercedes също планира вноса на подобни малки коли с предно предаване, развити върху новата платформа на Daimler AG, наречена "A/B".

Jaguar, обратно, е насочен към вдигане на летвата, ръководен от новия си собственик, индийската Tata Motors Ltd. Първият автомобил лансиран под новото "владичество" е лифтираният XJ, който е по-луксозен и скъп от предшественика си, като целта е да се конкурира по-успешно с Mercedes S клас и BMW 7 серия. Tata обещава да разшири гамата на Jaguar с по-малък автомобил и родстър, но и двата ще бъдат позиционирани като премиум автомобили.

Новият бос на Volvo Ли Шуфу пък сподели пред медиите, че: "Искаме да правим коли от по-високо ниво, които успешно да се конкурират с S класата на Mercedes-Benz и със 7-а серия на BMW, нуждаем се от конкурентни продукти в този сегмент".

 
Ключови думи:   bmw, daimler ag, jaguar, mercedes benz, tata motors ltd, volvo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте