Mini записа първа победа в Super 2000 с гуми Pirelli

Общи 06 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2785 посещения | без коментари

Хомологираното в клас S2000 шаси на Mini John Cooper Works постигна първата победа за модела в рали “Адриатико”. Това бе едва третото участие на автомобила в официално състезание. Тандемът Андреа Навара и Симона Федели от екипа “Грифоне” спечелиха ралито с гуми за макадам Pirelli Scorpion K6. Втори зад Навара завърши Андреас Микелсен на 12 сек с Skoda Fabia S2000.
Шасито от клас S2000 е база за автомобила от WRC на Mini, който ще дебютира в рали “Сардиния” през май с пилоти Крис Мийк и Дани Сордо.
“За мен е голяма чест да запиша името си в първата победа за Mini с гуми Pirelli. Ралито бе фантастично, бяхме конкурентни от началото до финала. Pirelli Scorpion K6 бяха изключително ефективни и надеждни, което ми позволи да бъда на пълна газ”, обяви Навара, шампион на Италия през 2004 г.
“Искам да поздравя Андреа и Mini за важната победа и съм убеден, че тя е първата от много предстоящи за един от най-легендарните брандове в рали спорта. Чудесно е, че споделяме този момент заедно, което е доказателство за ефективността на пакета Mini-Pirelli”, коментира Пол Хембъри, шеф на отдела за моторни спортове в Pirelli.

 
Ключови думи:   john cooper, Mini, mini cooper, pirelli scorpion, s2000, scorpion, wrc
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте