Крум Дончев тренира усилено, тества и електромобил

Общи 06 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2845 посещения | без коментари

Предсезонната подготовка на българските рали шампиони за 2010 г. Крум Дончев и навигатора му Петър Йорданов навлиза в решителната си фаза. Екипажът започна серия от интензивни тестове с тренировъчния си автомобил. Предстоят изпитания и със състезателната кола Peugeot 207 S2000. Сезонът в българския шампионат ще бъде открит с рали „Траянови врата“ (14-15 май 2011 г.). „Работим по нов проект за целия ни отбор, но ще го разкрием в края на април“, беше коментарът на Крум Дончев.
Екипажът Дончев/Йорданов спечели българския рали шампионат през 2010 г. Въпреки успеха и зимната пауза, пилотът и навигаторът не са преставали да поддържат състезателната си форма. В настоящия момент тяхната предсезонна програма навлиза в решителния си етап с тестове с тренировъчния автомобил. Ще последват и изпитания със състезателната кола Peugeot 207 S2000 след обстойната й ревизия и подготовка за началото на предстоящия сезон.
Програмата на Крум Дончев тази седмица включваше и друго специално събитие. Пилотът е съпричастен към инициативите на GLOBUL, целящи намаляване на въздействието от човешката дейност върху околната среда. По тази причина между тренировъчните сесии имаше кратка пауза, по време на която Дончев седна зад волана на нов електрически автомобил - Peugeot iOn – една от последните придобивки на мобилния оператор. На навигаторското място пък бе Ясен Гуев, директор корпоративна политика на GLOBUL.
„Останах изненадан от приятното чувство, което предоставя автомобилът и най-вече от факта, че се управлява с лекота“, сподели по-късно пилотът.

 
Ключови думи:   bd, bf, peugeot, peugeot 207, s2000
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте