MINI навлиза в лекотоварния сегмент с лайфстайл концепция

Общи 20 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4950 посещения | без коментари

MINI Clubvan Concept - компактен лайфстайл транспортен автомобил за бизнеса и свободното време
По време на Международното автомобилно изложение в Женева (8-18 март 2012 г.) чрез концепцията Clubvan MINI демонстрира как неподражаемият стил може да бъде удивително практичен, а функционалността – атрактивна. Прототипът, разработен на базата на MINI Clubman и има същите размери. Ванът обаче се отличава от „клубното“ MINI преди всичко по затвореното си товарно пространство зад седалките за водача и пътника до него, както и със закритите за погледите задни странични прозорци. Стилът на концепцията Clubvan би отговорил на високите изисквания и нужди на модни дизайнери, художествени галерии или агенции за организиране и обслужване на събития, както и на фоторепортери и артисти, които във всекидневието си пренасят обемисто оборудване от фотоапарати, стативи и осветление, а в свободното време транспортират екипировка за спорт.
Това не е първият ван на марката. Още през 1960 г., само година след появата на класическото Mini, е въведена модификация, която отговаря на желанието за по-висока вместимост на товарното отделение. Morris Mini Van е с удължено с 10 см междуосие, затворено товарно пространство и двукрила задна врата.
Днес MINI Clubvan Concept разполага с товарно отделение, което се простира от двукрилата задна врата до разположената непосредствено зад двете седалки предпазна решетка. Напълно равният под на товарното отделение използва цялата дълбочина на интериора. Шестте монтирани в него халки дават възможност за сигурно закрепване на предмети с различна дължина, височина и широчина с помощта на ремъци. Освен това закрепената здраво към каросерията предпазна решетка не позволява на предметите в товарното отделение да проникнат при пътниците при внезапно спиране. Страничните стени и подът на товарното отделение са тапицирани с текстилен материал в цвят антрацит. Таванът по цялата дължина на автомобила е в същия цвят.
Двете задни врати са окачени странично и се отварят в противоположна посока. Така наречената Clubdoor от дясната страна пък осигуряват удобен достъп до интериора. Благодарение на нея има възможност да товарене, респективно разтоварване на по-малки предмети и отстрани на автомобила.
За комерсиалната употреба на автомобила се предлага индивидуално оформление на товарното отделение, което позволява сигурно и прегледно съхранение на инструменти и предмети в изработени по мярка чекмеджета и стелажи. 12-волтовите контакти в задната част на товарното отделение осигуряват допълнителна функционалност.
MINI Clubvan Concept е с цвят British Racing Green. Покривът, както и задните колони и корпусите на страничните огледала са лакирани в цвета на каросерията. Задните странични прозорци на MINI Clubvan Concept са с непрозрачни поликарбонатни стъкла, чиято външна повърхност е боядисана също в British Racing Green. Вратите на багажника са със силно тонирани прозорци, които затрудняват видимостта в интериора.
В концепцията непрозрачните странични стъкла са обозначени с логото на британски дизайнер, който изпълнява подобни оформления на автомобили и за своите клиенти.

 
Ключови думи:   Mini, mini clubman
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте