MINI представя новите модели MINI John Cooper Works

Общи 19 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7065 посещения | без коментари

От есента на 2012 г. моделите MINI John Cooper Works ще се предлагат с новото поколение двигатели, иновации при задвижването, опция за монтиране на автоматична трансмисия и серийно задвижване на всички колела MINI ALL4 за MINI Countryman John Cooper Works.
Благодарение на още по-широкото прилагане на технологията MINIMALISM и всеобхватно модернизираните Twin-Scroll турбомотори, новите модели впечатляват с още по-спонтанни реакции и намалени разход на гориво и вредни емисии, при идентични стойности на мощността и въртящия момент.
Моделите от гамата MINI John Cooper Works застават на старта на новия сезон в най-добра спортна форма. Палитрата е разширена и от MINI John Cooper Works Countryman. Моделът с пет врати се задвижва от мотор с мощност 218 к.с. и двойно задвижване. Максималният въртящ момент от 280 Нм е на разположение между 1900 и 5600 об/мин. MINI John Cooper Works Countryman ускорява от 0 до 100 км/ч за само 7,0 сек – както със серийната 6-степенна механична скоростна кутия, така и с опционалната 6-степенна автоматична трансмисия. Максималната му скорост е 225 км/ч (автоматична трансмисия: 223 км/ч).
Средният разход на гориво е 7,4 л/ 100 км (автоматична трансмисия: 7,9 л.) и емисиите на СО2 са 172 г (184 г)/ км.
Новото поколение двигатели навлиза и при моделите MINI John Cooper Works (Hatch), MINI John Cooper Works Clubman, MINI John Cooper Works Cabrio, MINI John Cooper Works Coupе и MINI John Cooper Works Roadster.
1,6-литровият четирицилиндров мотор с лого на John Cooper Works върху капака е с макс. мощност 211 к.с. при 6000 об/мин, макс. въртящ момент е 260 Нм и е на разположение между 1850 и 5600 об/мин. Функцията Overboost му позволява кратковременно да бъде повишен до 280 Нм между 2000 и 5200 об/мин. Той е куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия. 6-степенната автоматична трансмисия с функция Steptronic е опция за всички версии от гамата. Средният разход на гориво и вредните емисии са намалени с до 0,5 л/ 100 км в зависимост от модела.
Всички модели John Cooper Works съчетават изключителен спортен потенциал с
неподражаемо излъчване и детайли на оборудването, които подчертават характерното Race усещане както в екстериора, така и в интериора.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте