Opel Meriva concept - Първа компютърна графика на новия прототип

Общи 24 февруари 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2110 посещения | без коментари

В началото на месеца General Motors пусна една скица на нов концептуален модел за Opel, който се подготвя за автомобилното изложение в Женева идния месец. Този автомобил би трябвало да бъде наследник на Meriva и на базата на първата представена снимка може да се твърди, че изглежда доста по-атрактивно и впечатляващо от предшественика си. Прототипът би трябвало да покаже различните нови технологии, които можем да очакваме да видим на пазара за MPV модели в предстоящите години. Сред новостите са интересният дизайн на задните врати, които се отварят в назад (от компанията ги наричат FlexDoors), U-оформено предно стъкло, както и капацитет за побиране на седем души в иначе компактната каросерия.

Meriva e доста важен модел за GM от глобална гледна точка. Настоящият модел се продава в Европа, но се предлага и в някои части на Южна Америка, където се предлага като Chevrolet. Споделяйки една платформа с Corsa, новата Meriva вероятно ще може да се предлага и на други пазари, сред които дори Щатите и Югоизточна Азия. GM вече потвърдиха, че ще произвеждат следващото поколение на Corsa в Северна Америка, така че е възможно да се появят и други варианти на мъника.

Със своя динамично оформен прототип Opel се опитват да покажат постиженията в гъвкавостта на еднообемните автомобили. От компанията са много горди с дизайна на вратите си, които позволяват доста по-лесен достъп до местата. Освен това от гледна точка на дизайна на този етап прототипът определено изглежда стъпка в правилната посока.

„Прототипът Meriva видимо илюстрира как нашият нов дизайнерски език в Opel може да бъде адаптиран, за да се създават смели и свежи дизайнерски решения за сегмента на еднообемните автомобили” – каза Марк Адамс, вицепрезидент на дизайнерския отдел на General Motors Европа. Елегантната странична линия на автомобила е позволила на дизайнерите да съчетаят отлични видимост отвътре с един уникален и динамичен силует.

 

Cadillac CTS Coupe Concept 2009
23 февруари 2008
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте