Opel пусна Insignia на газ

Общи 18 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5070 посещения | без коментари

Opel Insignia вече се предлага с двигател 1,4 турбо LPG ecoFLEX, адаптиран за работа с втечнен петролен газ (LPG). Всичките три типа на каросерията на Opel – седан, хечбек и комбито Sports Tourer сега могат да бъдат поръчани със задвижване с LPG, предлагано от самия производител. Новият вариант Insignia LPG ecoFLEX разполага с мощност 140 к.с. и изразходва едва 7,6 литра гориво на 100 км (124 г/км емисии на CO2). В сравнение с бензиновата версия седан с четири врати на 1,4 турбо (5,7 л/100 км), движението на LPG е с около 40 процента по-евтино (на базата на средна цена за високооктанов бензин от 2,56 лева срещу 1,16 лева за LPG).
Всички варианти с LPG са оборудвани с шестстепенна механична трансмисия. Резервоарът с обем от 42 литра е перфектно интегриран в пространството за резервното колело, при което целият багажник на Insignia е напълно достъпен. По този начин се запазва и високото ниво на гъвкавост и функционалност на автомобила. С един резервоар Insignia постига максимален пробег до 500 километра, а ако към него се добави и пробегът, осигурен от бензиновия резервоар, той достига общо 1700 километра (отнася се за седан и хечбек версиите).
Водачът може лесно да преминава от режим на захранване с LPG към бензин и обратно с помощта на превключвател на арматурното табло. При режим LPG това се обозначава от специален LED индикатор; при превключване към работа на бензин, светлината се изключва. Изключително удобен и функционален е и уредът за количеството гориво на арматурното табло, който показва в едно устройство наличността както на LPG, така и на бензин.
Задвижването с LPG добива все по-голяма популярност в Германия и Европа. В този факт няма нищо изненадващо, тъй като цената на това гориво е над 50 процента по-ниска от тази на бензина. До 2018 година германските власти са поставили фиксирана данъчна граница за LPG. Освен ползите по отношение на финансите си обаче, водачът на LPG автомобил може да разчита и на екологични предимства – нивото на въглероден двуокис е с 15 процента по-ниско от това на автомобили с конвенционално задвижване с бензин. В Германия това гориво се предлага на около 6500 бензиностанции или на 45 процента от общия им брой. В Европа LPG се предлага на 35 000 бензиностанции.

 
Ключови думи:   co2, ecoflex, opel, opel insignia, Sports
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте