Peugeot 206 седан вече и в България

Общи 05 декември 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3698 посещения | без коментари

Верен на своята политика за обогатяване на гамата, Peugeot представя новата триобемна версия на 206. Новият силует, пети за гамата 206 (3 и 5 врати, СС и SW), беше показан за първи път на Автомобилния салон във Франкфурт през есента на 2005 г. Автомобилът вече присъства и на българския пазар, благодарение на София Франс Ауто. Версията седан с 4 врати и багажник се произвежда в Техеран, в завода Iran Khodro и беше пуснат на пазара в Иран през януари тази година. 206 Седан е вдъхновен от програмата 206, която се характеризира с нова интерпретация на всеки отделен силует. 206 се появява за първи път като еднообемна версия, с 3 и 5 врати, и оттогава предлага нови и нови отговори на очакванията на клиентите през 21-ви век.

206: международен търговски успех
До днес, по пътищата в цял цвят се движат повече от 5,5 милиона автомобила 206, разнасящи славата за успеха на една кола, превърнала се в знакова по отношение на стила, динамиката, комфорта и сигурността. 206 вече счупи историческия рекорд по производство на модел на Peugeot, поставен от 205 – 5 278 000 екземпляра и продължава да се продава много добре. Най-продаван автомобил в Европа в периода 2000-2003 г., 206 остава и днес лидер в своя сегмент. Освен това, той е сред най-продаваните малките модели с дизелов двигател в Европа. Той се разпространява в над 145 страни и износа му от 82% през 2004 г. доказва силното развитие на Марката в международен план. 206 излиза в повече от 3 100 екземпляра на ден. Автомобилът се произвежда/сглобява в 6 завода по света – 3 в Европа (Mulhouse, Poissy и Ryton) и 3 извън нея (Иран, Аржентина и Бразилия).

Новият 206 Седан, достоен член на фамилия 206
С версията седан Peugeot отговаря на голямото търсене на триобемни силуети на световните пазари и предлага автомобил, който вече е лидер в сегмента си по отношение на комфорта, сигурността и управлението. 206 Седан е модел с изключително вътрешно пространство. Това е постигнато чрез удължаване на задния надвес, откъдето и увеличаване с 35 см (спрямо хечбека) на общата дължина – 4,19 м при широчина 1,66 м.

Стилът му е хомогенен, с аеродинамични и динамични линии. Елегантната задна част, която напомня за 607, подчертава многофункционалността на този изискан и престижен силует. 206 Седан се предлага с две нива на изпълнение и два бензинови двигателя: 1,4 л 55kW (75 к.с.) с механична скоростна кутия и 1,6 л 80kW (110 к.с.), с избор между механична и автоматична скоростна кутия.

 
Ключови думи:   iran khodro, peugeot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте