Porsche официално разкри Panamera Turbo S

Общи 30 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2010 посещения | без коментари

Porsche представи официално Panamera Turbo S. Новината идва малко по-рано от очакваното, както вече ви съобщихме моделът ще дебютира както на изложението в Ню Йорк, така и в Шанхай. Новият Turbo S вече произвежда 542 к.с., а въртящоят момент достига 800 Нм, за сравнение 4,8-литровият V8 битурбо агрегат, който задвижва Panamera Turbo, предлага мощност от 493 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Увеличението на мощността и въртящият момент е довело до по-добри показатели, ускорението от място до 100 км/ч отнема вече 3,8 сек (4,2 секунди при Panamera Turbo), а максималната скорост достига 306 км/ч (303 км/ч).
Всичко това е постигнато чрез нови титан-алуминиеви турбини в битурбо системата, както и от препрограмирания блог при управлението на двигателя. Инженерите на Porsche са обърнали внимание и на икономията на гориво. Когато е оборудвана със специално създадените за модела 19-цолови джанти, обути в гуми Michelin с намалено съпротивление при търкаляне, комбинираният разход на Panamera Turbo S достига 11,3 л. на 100 км. В стандартното оборудване на новия модел е включена системата за динамичен контрол на шасито (PDCC), системата за разпределяне на въртящия момент между отделните колела PTV Plus и Sport Chrono Package Turbo.
Като опция се предлагат 20-цолови колела Turbo II, активно задно крило и нова двуцветна кожена тапицерия в черно и кремаво, която ще е достъпна единствено за Panamera Turbo S.
Цените в Германия стартират от 167 076 евро с ДДС, а доставиките започват от юни.

 
Ключови думи:   michelin, Porsche
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте