Европа реши да се откаже от традиционните коли! След 40 години...

Общи 30 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2160 посещения | без коментари

Към 2050-а от европейските градове ще изчезнат автомобилите с бензинови и дизелови двигатели. Причината за това е планираната забрана от Транспортната комисия на Евросъюза за карането в градовете на автомобили задвижвани от ДВГ. По думите на комисаря по транспорта Сим Калас, още към 2030-а броят на автомобилите с такива двигатели по европейските пътища ще се съкрати с поне 50 процента, а към 2050-а в Европа те въобще ще отсъстват.

В плановете на Еврокомисията влиза съкращаване към 2050-а на изхвърляните в атмосферата въглеродни окиси с 60 процента. По този начин, освен търсене на подобрена екологичност, транспортната комисия иска да намали и показателите за смъртност в пътно-транспортните произшествия, благодарение нарастването на парковете обществен транспорт, задвижван с двигатели на алтернативно гориво, на развитието на крайградските жепе и водни превози.

От началото на януари в Евросъюза действа новият стандарт Евро-5, според който към 2012-а нивото на отделяните въглеродни окиси от автомобилите на автопазар в Европа, не трябва да надхвърля 120 грама на километър.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте