Sequel - рекорд с "горивни клетки"

Общи 23 май 2007 | Auto-Press.net A- A+ 869 посещения | без коментари

Автомобилът Sequel на компанията General Motors прекоси щата Ню-Йорк, като доказа, че автомобилите задвижвани с т.н. "горивни клетки /fuel cells/" са вече готови за нормална ежедневна експлоатация. Пробегът с едно зареждане /осем килограма сгъстен при налягане от 700 атмосфери водород/ е бил с дължина 300 мили или 482,8 километра, което е практически равно на постижението с едно зареждане на резервоара на конвенционален автомобил с ДВГ.

Пробегът е част от рекламна кампания на GM, която наскоро потвърди, че ще предостави за изпитания на различни потребители в щата Ню-Йорк серия от стотина водородни автомобила Equinox Fuel Cell. Те имат подобен на този при Sequel силов агрегат, състоящ се от горивни елементи и електромотори, но е малко по-прост. Тук автономността е 320 км, защото резервоарът на Equinox побира само 4,2 килограма водород, но пък автомобилът е по-близо до серийно производство.

Sequel засега си остава концептуален автомобил, въпреки че актуалният му вариант, за разлика от първия, показан през 2005-а година е напърво пригоден за ежедневна експлоатация.
Интересна техническа подробност в колата е това, че всички команди се подават само по електронен път. Като казвам всички това означава, че дори дори елементи като окачването, колелата с интегрираните в тях двигатели, спирачките, кормилното управление и всичко останало се командва през връзките на електрониката и електроинсталацията.

 
Ключови думи:   equinox, fuel cell, fuel cells, general motors, sequel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте