Setra готви световен рекорд

Общи 25 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2690 посещения | без коментари

През безлюдните степни пейзажи или през заснежените планински била: за първи път тази година пътешествениците по душа ще могат да открият Silk Road, да пропътуват дългия път на трансамериканската магистрала от Аляска до Тиера дел Фуего – и всичко това в гостоприемната компания на луксозно оборудван туристически автобус Setra S 515 HD от новото семейство на серията ComfortClass 500. Това, което ще наречем в бъдеще „най-дългото пътуване с автобус” в света, ще се случи с любезното домакинство на туристическа фирма “Аванти Райзен“, като ще стартира на 8 април във Фрайбург и ще завърши на 22 декември в Ушуая, най-южния град в света. Или накратко: световен рекорд.

Инициаторът на този доста сантиментален проект е Ханс-Петер Кристоф, управител на Аванти Райзен, който вече неколкократно е пропътувал разстоянието от Южна Германия до Китай с комфортен туристически автобус Setra TopClass 400.

Благодарение на комбинацията от луксозни екстри и мощни, екологични двигатели Euro VI "BlueEfficiency Power", туристическите варианти на Setra са оптималното решение за пътувания на дълги разстояния. Благодарение на адаптивния круз-контрол, асистента за следене на пътното платно, както и иновативните системи за безопасност Continuous Braking Limiter (DBL), ESP и Front Collision Guard (FCG), S 515 HD покрива високите изисквания за безопасност днес и в бъдеще. Задвижването на туристическия автобус се ползва от всички предимства на 6-цилиндров редови 10,7-литров двигател OM 470 с мощност 315 кВт (428 к.с.) и максимален въртящ момент от 2100 Нм при 1100 об/мин. Двигателите Euro VI в комбинация с шестстепенна механична скоростна кутия GO 210 допринасят за динамика на пътя, непозната досега за клиентите.
В изпълнение от 12,3 м и категоризация места 5 звезди, новият двуосен модел ComfortClass 500 предлага неограничен комфорт и лукс за 40 пасажери.

Успоредно на това пътуване българският вносител на Setra „Балкан Стар” организира роудшоу в десет града в България, стартирайки своята обиколка на 1 април 2013. Маршрутът включва София, Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Благоевград.








 
Ключови думи:   setra, silk road
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте