Toyota Venza – кросовърът-седан

Общи 07 февруари 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1965 посещения | без коментари

Не е много ясно какво точно имат предвид японците, определящи по този начин новия си луксозен всъдеход Toyota Venza. Това си е типичен голям луксозен всъдеход, да не кажа и пораснало комби. Според хората на Тойота те имат право на това определение след като колата предлага сериозна комбинация от комфорт и удоволствие на управлението, подобно на петместен луксозен седан, но с качествата на истински СУВ.

Новият луксозен кросовър е направен специално за Северо амeриканския пазар в техническия център на Toyota в Ан Арбър и ще се предлага засега изключително само в Щатите и Канада. Екстериорът е доработен в дизайнерското студио Calty design studios в Ню-порт Бийч.

Колата наистина предлага обемен интериор подобно на голям луксозен петместен седан и много товарно пространство зад задната седалка. Тя от своя страна може да се сгъва разделно в съотношение 60/40 или да се сгъва изцяло, предлагайки равно товарно пространство. В същото време за по-висoк комфорт на пътуващите отзад гърбът на задната седалка може да се накланя в рамките на 14 градуса.

Автомобилът се задвижва от 3.5-литров V6, който развива максимална мощност от 268 к.с. при 6200/мин или от четирицилиндров двигател с ходов обем 2,7 л.

Цялата гама на Venza е оборудвана с двузонален климатик, AM/FM шестдисков CD, регулируем в две посоки волан с ауди-контроли на него, безключово отваряне на автомобила, електрохромно огледало с компас, мулти-информационна система, круз-контрол, тонирани стъкла и много други, любими на американците джаджи.

Това е и първата кола на марката, която стандартно идва с 20-цолови лети джанти при варианта с шестцилиндров двигател и с 19-цолови при четирицилиндровите модели. Venza притежава и иновативна система за смяна на светлините Automatic High Beam, която отчита насрещния трафик и автоматично превключва от дълги на къси светлини при нужда. В допълнителното оборудване влизат сателитно радио, навигационна система, камера за паркиране на заден ход, отваряне на задната врата с електромотор и блутут подготовка.

 
Ключови думи:   design studios, toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте