Вместо Париж-Дакар - Будапеща-Букурещ

Общи 08 февруари 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2315 посещения | без коментари

А ние отново ще гледаме праха на съседите

Организаторите на проваление заради заплахи на Ал-Кайда рали-маратон Дакар ще направят негов европейски вариант по маршрут в Унгария и Румъния през пролетта. Те разглеждат състезанието като етап от бъдещия супер рали-маратон, който трябва да финишира догодина в Чили.

За съжаление, за пореден път България остава настрана от големите автомобилни спортни проекти, като вече осъществения за Формула 1 в Турция и предстоящото изграждане на писта за Формула 1 в Белград, подкрепено не от кои да е, а от Бърни Еклестон и Макс Мозли. Затова нашите фенове, благодарение на непрекъснатите "усилия" на БФАС за навлизането ни на по-високо ниво в евро и световната автоиерархия, ще търчат от северната към западната и южната ни граници, за да се радват на топ-елита в автомобилните спортове, вместо да ги гледат и дават парите си за това у нас.

Никак няма да е зле "спецовете" от БФАС да се поучат от челния опит в това отношение, още повече, че го имаме в изобилие у нас от работата на Българската мотоциклетна федерация, водена вещо и без умора от Богдан Николов.

Новото състезание стратира на 20 април в Будапеща и финишира на на 26-и април край Балатон. Състезанието ще стане генерална проба за дебютния етап на състезанието догодина и ще има 7 етапа с обща дължина 2972 км. Основните участници в оригиналния Дакар вече са дали предварителното си съгласие за стартиране в новото състезание.

То е необходимо, според директора на Дакар Етиен Лавин, който е централна фигура и в новото състезание, защото ще помогне на отборите да изпълнят задълженията си пред спонсорите. Всички, които вече са платили стартовите пари за Дакар ще стартират срещу само 300 евро, а за всички останали, спазили последния срок за записване - 11 февруари, стартовите такси са 3000 евро за мотористи, 5000 за всъдеходи и 7000 за камиони.

Разписание и маршрут на "Ралли Централна Европа-2008":

20 април - 1 етап - Будапеща - Бая-Маре - 510 км; 21 април - 2 етап - Бая-Маре - Совата (Румъния) - 500 км; 22 април - 3 етап - Совата - Совата - 364 км; 23 април - 4 етап - Совата - Дебрецен - 590 км; 24 април - 5 етап - Дебрецен - Веспрем - 480 км; 25 април - 6 етап - Веспрем - Веспрем - 315 км; 25 април - 7 етап - Веспрем - Балатонфюред -213 км.

 
Ключови думи:   quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте