Toyota показва разработки на TRD - HiLux Concept, Aurion и Corolla Super 2000 rally car

Общи 04 март 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2503 посещения | без коментари

Toyota Australia взриви очакванията на публиката на Международното автомобилно изложение в Мелбърн. Лидерите на австралийския пазар представиха няколко тенденции и модели, които се появяват за първи път в света.
Достояние на почитатели и специалисти станаха:

  • първата в света производствена TRD серия
  • първият в света TRD Aurion
  • първият в света TRD HiLux Concept
  • първият в света чисто нов рали модел Corolla Super 2000.

Представянето на компанията включваше и три новости за Зеления континент – дебют на хечбека на Corolla, издържан в европейски стил, новата изискана Corolla sedan и новият SUV, наречен Kluger.
Старшият изпълнителен директор по маркетинга и продажбите в Toyota Australia Дейвид Бътнър (David Buttner) заяви, че 2007 година ще бъде една от най-заетите в историята на компанията, що се отнася до представяне на изложения и пускането на нови модели. "Toyota ще представи девет нови модела от седем сегмента само през тази година, включително тези, които вече направиха дебютите си на изложението в Мелбърн", каза Бътнър.
Той добави, че до края на ноември Toyota ще е заменила или подобрила цялата си линия от модели в рамките само на три години. Тази постоянна промяна в автомобилите, за да се срещат и изпълняват напълно нуждите на потребителите, според Бътнър е основният двигател на успехите на компанията на местно ниво и най-вече в световен мащаб.
TRD серията
Всъщност сега TRD ще се развива като отделен производител под шапката на Toyota. Тя ще се различава от конкурентните марки с факта, че представлява разработки на автомобили от различни сегменти, а не просто вариации, базирани на един и същи модел.
Ръководителите на компанията очакват това да повиши търсенето на автомобили Toyota като плод на 50-годишните традиции на компанията в създаването на висококачествени автомобили.

Новият TRD Aurion

Ето и другата новост, която австралийските представители на Toyota представиха в Мелбърн. Продажбата на TRD Aurion ще започне през третото четиримесечие на годината. Той ще бъде оборудван с 3.5-литров V6 двигател, който ще осигурява мощност от най-малко 315 к.с.

TRD HiLux Concept
Производствен модел, базиран на концептуалния TRD HiLux Concept – 4WD Double Cab – ще разтърси пазара по-късно тази година. Със своите 235 коня V6 мотора с обем 4.0 литра и катализатор повдига мощността значително над тази на стандартните двигатели.
Инженерните решения и дизайнът са изцяло дело на Toyota Australia, а крайната фаза от приготовленията и сглобяването на компонентите са дело на Prodrive.
Corolla Super 2000 rally
Забележителната Corolla rally car също беше представена за първи път в Мелбърн. Автомобилът ще се състезава в тазгодишното издание на Super 2000 шампионата. Лидерът на отбора Нийл Бейтс (Neal Bates) и австралийският ралишампион за 2006 Саймън Евънс (Simon Evans) потвърдиха, че ще карат новия състезателен модел с четирицилиндров 2-литров двигател за първи път на рали Канбера през юни.
"Колата е много по-добра от старите ни автомобили по отношение на динамиката, защото е много по-лека. А звукът на двигателя при 8,500 оборота е просто...", допълни Бейтс.

Новият австралийски SUV хит

Toyota избраха Мелбърн за махането на покривалото и от появяващия се първи път в Австралия Kluger. По-дълъг, по-широк и по-нисък от настоящата модификация, новият вариант за първи път ще бъде предлаган с 2WD и AWD окачване. Очаква се той да има около 268 конски сили, идващи от 3.5-литровия VVTi V6 двигател, което го превръща в най-мощния V6 SUV на Зеления континент. Последният Kluger ще предлага повече интериорно пространство с 5 или 7 седалки, а продажбите му ще започнат през втората половина на годината.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте