Toyota със съперник на Opel Meriva в Париж

Общи 01 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1694 посещения | без коментари

Toyota ще се представи отново в сегмента на малките ванове в Европа с новия си модел Verso-S. Колата ще дебютира в Париж на 30-и септември и ще влезе в продажба от началото на следващата година.

Според Toyota, Verso-S ще бъде може би най-късият малък ван в Европа с дължината си под четирите метра. В същото време колата ще бъде "витрина за ефективност в организирането на пространството" - продължават от производителя.

Toyota спря продажбите на минивана си Yaris Verso през 2006-а, като остави известна дупка в гамата си за Стария континент и то в сектор, който определено показва развитие. През 1999-а, когато беше лансирана Yaris Verso общите годишни продажби на сегмента в Европа бяха около 80 000, докато миналата година бяха реализирани около 407 000 сделки, според статистикaта на JATO Dynamics.

Verso-S се базира върху новата генерация на модела Rectis, който всъщност е развит върху платформата на Yaris съобразно изискванията на японския автопазар.

Лидер на сегмента в Европа е Opel/Vauxhall Meriva с 83 746 продажби през миналата година, следвана от Citroen C3 Picasso със 75 723 реализации и Renault Modus/Grand Modus със 71 054 продажби според JATO.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте