TOYOTA ОГЛАВИ КЛАСАЦИЯТА НА VCD ЗА НАЙ-ЕКОЛОГИЧНИ АВТОМОБИЛИ В ГЕРМАНИЯ

Общи 01 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1498 посещения | без коментари

Auris HSD е победител в компактния сегмент
Prius е най-екологичният автомобил
Toyota бе отличена за последователните си усилия за опазване на околната среда

В тазгодишната класация на най-екологичните автомобили в Германия Toyota оглави общото класиране като зае първите 3 места. Класацията, която Verkehrsclub Deutschland (VCD) провежда веднъж годишно се оглавява едновременно от Auris HSD и Prius – всеки с по 7.53 точки. Така Prius затвърди позицията си от миналага година. Челната тройка допълва Toyota IQ 1.0 VVT-i със 7.43 точки, подобрение спрямо 2009.

Хибридният Auris e победител в компактния клас, а Toyota Prius оглавява класацията при семейните автомобили. Всички останали автомобили в челната десетка са малки или много малки автомобили, както и 2 хибрида.

Хибридното задвижване, споделяно от Prius и Auris HSD е с впечатляващ разход на гориво 3.8 – 4.0 л/100км и 89 г/км емисии на CO2, но от друга страна разполага със 136 к.с. системна мощност, които позволяват висока динамика на шофиране.

Екологичната класация се публикува от VCD вднъж годишно от 1989 година. За да се попадне модел в челната десятка, той трябва да постигне най-добри резултати в три категории: разход на гориво (измерван чрез CO2 г/км), шум и емисии. Максималният брой точки е 10, които се присъждат за CO2 емисии по-ниски от 60 г/км.

 
Ключови думи:   hsd, prius, toyota, toyota prius, verkehrsclub deutschland
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте