Tramontana XTR – една от най-лудите коли, правени някога

Общи 06 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7835 посещения | без коментари

Не се намират за продан много състезателни легализирани за движение по пътищата автомобили, особено в Европа. Много от тях са с обзавеждане като на болид от Формула 1. При всички положения обаче никой не е толкова близо като последното творение на испанския производител Tramontana. Вероятно това е една от най-лудите коли, правени някога. По-безобидната версия с индекс R e обзаведена с V-образен 12-цилиндров битурбомотор от Mercedes-Benz, монтиран към олекотено шаси от композитни материали, предимно карбон.
Максимална мощност 700 к.с. при маса под 1360 кг. От компанията заявиха, че работят и над версия с 888 к.с. Името на новата ракета ще е Tramontana XTR, а това са първите й официални изображения. От тях ясно се вижда, че тя е изградена на шасито от стария модел, но с доста промени.
„Обикновеният“ вариант, Tramontana R (този с мощност 700 к.с.) може да ускори от място от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек и да постигне 344 км/ч. Очаква се Tramontana XTR да бъде още по-бърза.
В случай че се интересувате от цените, по-мощната версия струва 420 000 евро и доставките трябва да започнат, преди да е свършила годината. Tramontana ще произвежда само 12 автомобила годишно и е в процес на търсене на нови дилъри.


 
Ключови думи:   mercedes benz, tramontana
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте