Volkswagen Golf 1.4 TSI получи сертификат за екологичност

Общи 13 април 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2979 посещения | без коментари

Независимият институт OKO Trend присъди сертификат за екологичност на модификацията 1.4 TSI на Volkswagen Golf. През септември миналата година, същото признание получи и Polo BlueMotion, който е и най- икономичното предложение- 3.9 литра на 100 километра, в гамата на германската марка.

OKO Trend започва да публикува своите резултати по отношение на екологичността на автомобилите през 1997 година. През миналата година се състоя и първото връчване на Car Environment Certificate, който се присъжда само на модели, които отговарят на изключително високите изисквания на организацията. Под внимание при крайната оценка се взимат не само горивната икономичност и нивата на шум и вредни емисии, които колите отделят, но и екологичните параметри по отношение на производството, логистиката и други. Сертификатът се присъжда на модели, които са постигнали минимум 90% от максималната оценка във всяка една от категориите.

До момента подобна висока оценка са получили едва 15 автомобила, разделени в шест категории. Единственият отличник на Oko Trend при минитата е Smart Fortwo. В групата на малките автомобили сертификат за екологичност са получили VW Polo Blue Motion, Toyota Yaris 1.0, Peugeot 207 HDI FAP 110, Skoda Fabia Combi 1.4. Отличия при компактните предложения имат Toyota Prius, Mercedes A 160 CDI, VW Golf 1.4 TSI, Audi A3 1.9 TDI, а в средния клас са Audi A4 2.0 TDI DPF, BMW 318d и Honda Civic Hybrid. Компактните ванове Ford Focus C-MAX 2.0 CNG, Nissan Note 1.4 и Mercedes B 200 CD също могат да се похвалят със сертификат от Oko Trend. Същото може да се каже и за единственото кабрио- Mini Cooper Cabrio.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте