XJ220 S - на търг

Общи 17 март 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2770 посещения | без коментари

Представители на американското автомобилно списание Winding Road са посетили наскоро търг за екзотични автомобили в Калифорния, САЩ и са се натъкнали на този рядък суперавтомобил Jaguar XJ220 S.

Моделът, който виждате, е част от лимитирана версия от 9 екземпляра и е полусъстезателна версия, обработена от TWR да пуска в действие 680 кончета и 714 Nm въртящ момент. Всичко това идва от 3.5-литровия V6 турбодвигател. Автомобилът е подложен и на жестока диета, като изцяло алуминиевото купе е заменено от карбоново. Така голямата котка ускорява до 100 км./ч. за 3.4 секунди, а максималният й разбег е 367 км./ч.

Три от въпросните девет автомобила са пуснати като състезателни варианти, а останалите шест са продадени като шосейни модели. Конкретният XJ (и още един почти идентичен черен екземпляр) е оборудван с изработени по поръчка гуми Kinesis, както и с нови прожекторни фарове Infiniti Q45. Тези промени моментално смъкват десет години от възрастта на автомобилите, които иначе са създадени още през 1993 година.

Сигурно на повечето от вас ще е трудно да си спомнят, но XJ220 беше проектът, който изстреля Jaguar на върха при суперавтомобилите за един сравнително кратък, но все пак знаменателен момент. Следвайки пускането на пазара на F40 и 959 и предшествайки McLaren F1, XJ220 не успя да достигне до предварително обявената си максимална скорост, но се отчете с 349 км./ч. И все пак се радваме да видим един от тези зверове – красив, както винаги.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте