Ален Прост и Dacia Duster триумфират на Stade de France

Общи 09 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4792 посещения | без коментари

На Stade de France, пред очите на повече от 50 000 зрители, Ален Прост и Dacia Duster отбелязаха безспорен триумф. След като победи в надпреварата по двойки, Ален Прост със съотборника си Ивaнс Стивенарт, се наложи убедително и на финала. Шампиони и по аплодисменти, Ален Прост и Dacia Duster спечелиха и публиката, поставяйки по най-добрия начин завършек на сезона.

Събота 5-ти март, внушително множество хора се втурваха към митичния Stade de France, за да аплодират пилотите на Andros Trophy. Макар и тази среща да не беше решаваща за генералното класиране на турнира, то това беше сблъсъкът на сезона, който не трябваше да бъде пропуснат, това беше обиколката, чиято победа e най-престижна. Пред повече от 50 000 зрители Ален Прост и неговата Dacia Duster бяха аплодирани от тълпата, когато четирикратният световен шампион от Формула 1 се появи на ледената писта, изградена специално за целта. Денят започна с надпревара, която противопостави четиримата, заели челните места в генералното класиране на Andros Trophy. Ален Прост започна по блестящ начин полуфинала. Пилотът на Dacia се наложи над Оливие Панис с два на нула манша. Финалът, който всички мечтаеха да видят, беше между Ален Прост и Жан-Филип Дайро. Прост усмири победителя в настоящото издание, като го елиминира в два от маншовете. Така денят започна с победа за дуото Прост-Dacia. За нас беше много важно да победим в тази надпревара, още повече срещу Жан-Филип Дайро, сподели пилотът от екипа на Dacia. Победата в тази надпревара е специална и аз никога не я бях постигал на Stade de France. Днес всеки един манш беше успешен, така че това е една красива победа. Бяхме наистина във форма и всичко се разви по идеален начин. Щастлив съм, че успях да подаря тази победа на Dacia и на публиката, която така ентусиазирано ме подкрепяше.

Наистина доброто представяне продължаваше за Dacia и Ален Прост. За финала, състоящ се от две части, Иванс Стивенарт се присъедини към екипа на Dacia. Тръгвайки от втора линия той бързо се прояви и зае челната позиция, като направи невероятно изпреварване, което впечатли зрителите, както и целия екип на Dacia. Стивенарт спечели първия манш, като позволи на Ален Прост да стартира от пол-позиция за финала. След осем оспорвани обиколки Ален Прост премина пръв финалната линия, донасяйки пълна победа на Dacia на Stade de France. Имахме голямо желание да се представим блестящо тук. И това се случи. - изрази радостта си Ален Прост. Никак не беше лесно, тъй като финиширах със спукана задна дясна гума, но финалът беше доста хаотичен за всички. За Dacia беше важно да спечели точно тук, пред тези пълни трибуни. Освен че бяхме с най-доброто представяне, бяхме и най-издръжливи. Този успех на Stade de France постави идеален завършек на сезона. Бях трогнат от посрещането, което ни направи публиката, бях щастлив да им се отблагодаря с тази двойна победа, и в надпреварата, и на финала. Вече работим с мисъл за следващия сезон. Надявам се този красив успех на Stade de France да бъде последван от още успехи.

Класиране от надпреварата на Stade de France
Полуфунал: Jean-Philippe Dayraut (BMW Série 1) срещу Franck Lagorce (Skoda Fabia), два на нула манша. / Alain Prost (Dacia Duster) срещу Olivier Panis (skoda Fabia), два на нула манша.
Финал: 1. Alain Prost (Dacia Duster) срещу Jean-Philippe Dayraut (BMW Série 1), два на нула манша.
Финално класиране на Stade de France: 1. Prost / Stievenart (Dacia Duster) – 2. JB. Dubourg / Grosjean (Renault Clio III) – 3. Ривиер Rivière / Lanctuit (Fiat Stilo) – 4. Lubrano / Daziano (Fiat Stilo) – 5. Llorach / A. Dubourg (Renault Clio III) – 6. Dayraut / Lanctuit (BMW Série 1) – 7. Panis / Villeneuve (Skoda Fabia) – 8. Lagorce / Belmondo (Skoda Fabia) – 9. Balas / Demoustier (Toyota Auris)

 
Ключови думи:   duster, stade de france, trophy
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте