Англо-китайски MG6 ще съперничи на втората ръка BMW 3-а серия

Общи 22 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2770 посещения | без коментари

Новият седан MG6 ще започне да слиза от конвейера в Гудууд, Великобритания през юли. Първоначално ще бъде предлаган на Острова, а след това и в останалите страни на Европа. Предполагаемите клиенти на новата кола са тези, които сега купуват качествена втора ръка модели на BMW 3-а серия, Jaguar X-Type и Rover 75.

Седанът ще е вторият модел след хечбека с аналогичен индекс модел, с помощта на който китайската компания SAIC, сегашният собственик на знаменитата английска марка и компания MG Motor, прави първите си опити за навлизане на пазара в Европа. Китайският концерн набляга повече върху седана, защото се смята от купувачите за по-престижна и премиална модификация. Автомобилът има практически същите габарити като BMW 3-а серия и ще се рекламира най-вече в най-популярните в Англия интернет-сайтове за покупко-продажба на употребявани автомобили, чиито посетители, според анализите, най-активно търсят именно баварските "тройки".

Седанът MG6 ще се предлага в две версии - SE и TSE. В базовото оборудване влиза електронна система за контрол на курсовата устойчивост, електронен помощник при старт на баир, климатик, централно дистанционно заключване, а като екстра ще се предлага и спътникова навигация. Двигателят засега е един - 1,8-литров, бензинов с турбо от модела MG Rover серия К, предавателната кутия е петстепенна, механична. Комбинацията осигурява добра икономичност - среден разход на гориво от 7,9 л на 100 км. По-нататък - в края на 2012-а - началото на 2013-а, ще се предложи 1,9-литров дизел собствена разработка и 6-степенна механична кутия, а автоматици не се предвиждат.

През тази година SAIC смята да реализира около 1000 MG6 - по 500 седана и хечбека. Независимите експерти отбелязват в новата англо-китайска кола нелош багажен обем, прилично ниво на оборудване, добра управляемост и приемлива цена - около 18 200 евро. Сред недостатъците са скромната мощност на 1,8-литровия двигател, качеството на интериора и остатъчната цена.

В портфолиото на SAIC вече има цяла плеада нови модели, намиращи се на различни нива на подготовка за производство сред които хечбека MG3 и компактния кросовър MG5, който трябва да стане конкурент на Nissan Qashqai.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 3, jaguar, jaguar x type, rover 75, saic, tse
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте