Боклукчия, боклукчия, но хибриден

Общи 08 април 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1288 посещения | без коментари

Volvo Trucks представиха първия в света боклукчийски камион с хибридно задвижване. В действителност, автомобилите са два и ще изпълняват редовни курсове в Швеция за фирмите Renova и Ragn-Sells.

Боклукчийските камиони на Volvo разполагат с хибридна задвижваща система, съставена от дизелов двигател (седемлитров, максимална мощност 320 конски сили) и електромотор. Вторият се използва при потегляне и при ускорение до скорост от 20 км/ч. При по- високи скорости, дизеловият задвижващ агрегат се включва автоматично, а при кратки спирания (на светофар или задръстване) се гаси. Батериите на камиона се зареждат чрез регенериране на енергията от спирачния процес.

Според очакванията на инженерите на Volvo Trucks, хибридните боклукчийски камиони би трябвало да демонстрират до 20% намаление в разхода на гориво. При единият от двата автомобила, показателят трябва да е още по- добър, т.к.т той е оборудван с допълнителна батерия, енергията от която се използва от балиращия механизъм на превозното средство.

*Видео на камиона можете да видите тук:AutoPress.tv

 
Ключови думи:   amp, autopress, nid, ntid, pid, ragn, renova, target, tv index, volvo, volvo trucks
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте