В Саудитска Арабия затвор за жените шофьорки!

Общи 01 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2765 посещения | без коментари

Преди дни религиозната полиция на Саудитското кралство арестува пет жени за каране на кола. Четири девойки, които се возели сами в колата си били арестувани край град Джеда и закарани в участъка, след което ги накарали да подпишат декларация , че никога повече няма да карат кола и ги пуснали на свобода.

Петата арестувана карала в колата брат си и заради това полицаите арестували и двамата. "Нарушителката" е прекарала десет дни зад решетките, заради сериозното си "провинение".

Саудитска Арабия е единствената страна в света, където жените, включително и чужденките нямат право да карат коли. /Това би било разбираемо, ако там имаше блондинки, но доколкото ни е известно от тази порода на Арабския полуостров не отглеждат./ От май насам жителките на богатата държава водят открита мащабна акция в Интернет за своите права, пускайки клипове на които са показани как карат автомобили.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте