Готови за пролетта с багажника за велосипеди FlexFix на Opel

Общи 20 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1910 посещения | без коментари

Източник: www.opel.bg

Уникална, спестяваща пространство система, вградена в задната броня
Eргономичното обслужване предотвратява травмите на гърба
Новаторското решение FlexFix се предлага при моделите Corsa, Astra, Meriva и Antara

Рюселсхайм. Изкушени от топлото време и слънчевите дни, през пролетта милиони велосипедисти скачат отново на седлата. Освен удоволствието, което модерните велосипеди доставят на своите собственици, ползата за здравето от редовното каране на велосипед е неоспорима. То има заздравяващ и тонизиращ ефект върху сърцето, дробовете и мускулите без да натоварва прекомерно ставните връзки. От друга страна обаче пътуването със собствен велосипед на почивка или дълго разстояние поставя въпроса за неговия транспорт. Новаторската система за превоз на велосипеди FlexFix, разработена от Opel дава правилното решение на този проблем. Вграденият в задната броня изключително стабилен и безопасен багажник се предлага по желание при моделите Corsa, Astra, Meriva и Antara.

Уникалната интелигентна система е много пестелива като пространство и се прибира почти без никакви видими следи в задната броня, премахвайки необходимостта от монтаж, демонтаж и съхранение на отделен велосипеден багажник. Друго голямо предимство е разположението на багажника близо до земята, с което трудностите с повдигането и качването на велосипедите върху багажника на покрива остават в миналото. Експертите в областта на гръбната област от човешкото тяло от независимата германска организация Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) подчертаха изрично този факт, връчвайки на новата Meriva своя високо ценен знак за одобрение на общата ергономична концепция. Meriva е първият сериен автомобил в света, получил това признание.

Багажникът FlexFix на Opel съдържа редица нововъведения, патентовани технически решения и такива, които вече са заявени за патентоване. Вграденият багажник за велосипеди се изважда от задната броня подобно на чекмедже, преди което се отключва посредством лостче, разположено директно на ръба на багажника. Tази конструкция позволява багажникът да бъде отворен без необходимост от каквито и да било инструменти и дори, когато багажникът е пълен. Системата FlexFix може да се използва за превоз на два велосипеда с рамки с размер от 18 до 28 инча и максимално тегло 40 килограма. При движение на заден ход, разгънатият багажник предупреждава с акустичен сигнал.

Близо 60 000 доволни клиенти на марката Opel са се насочили към покупка на багажника FlexFix, като 40 000 от тях са собственици на модела Corsa. След представянето на новата Meriva през месец юни 2010 година, Opel е осъществил продажби на около 6 700 екземпляра с багажник FlexFix през изминалата година.

Цените на достъпната система FlexFix в Германия започват от 590 eвро при Corsa, Meriva и Astra, и от 650 евро при Antara. До края на годината Opel ще предложи на пазара още два модела с възможност за поръчка на FlexFix.

 
Ключови думи:   antara, bb, bd, bg, corsa astra, opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте