Две победи за Chevrolet в Унгария

Общи 06 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2640 посещения | без коментари

С пълна хегемония за отбора на Chevrolet преминаха и двете състезания на WTCC в “Хунгароринг”. Ален Меню записа втора победа за сезона в първия манш, а зад него се класираха местната звезда Норберт Мишелиц с BMW и Ксавие Вийя с BMW. Във второ състезание Chevrolet постигна двойна победа, а шампионът Иван Мюлер успя да изпревари съотборника си Роб Хъф.
Надпреварата бе изключително драматична. Иван Меню стартира 8-и, но за една обиколка стана 4-ти. Изведнъж на трасето заваля пороен дъжд и организаторите прекратиха надпреварата, защото всички коли използваха сликове. Състезанието бе рестартирано на мокра, но изсъхваща писта. Мюлер заложи на гуми за мокро и стана втори още в първата обиколка с изпреварване на Том Коронел. Още хлъзгавата настилка обаче изигра лоша шега на Ален Меню, който катастрофира на завой №4 устремен към втора победа за уикенда.
На следващата обиколка Мюлер притисна Габриеле Таркини със Seat и успя да поведе. Роб Хъф пък успя да се придвижи до сребро от 12-о място на старта.
Атанас Марков, специален пратеник на F1 Racing България

 
Ключови думи:   bmw, chevrolet, wtcc
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте