Добро начало за Пламен Кралев

Общи 23 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1847 посещения | без коментари

Българският пилот Пламен Кралев стартира тестовата подготовка за сезон 2011 г. във Формула 2 на пистата “Силвърстоун”. В третата сесия от деня родният ас се движеше на 15-а позиция от 22 участници и само на 1,7 сек от най-бързото време. Веднага след това обаче двигателят му получи повреда и Кралев не успя да стартира в последната част от тестовия ден, след като се активира бутонът за допълнителна мощност (бууст). Утре пилотът продължава подготовката, а двигателят му ще бъде сменен.
“Чувствам много по-добър контрол върху автомобила. Надявам се да имам повече късмет в утрешния ден”, коментира Кралев след края на деня в “Силвърстоун”.
Най-бърз за деня остана Алекс Брандъл, син на коментатора от BBC и бивш пилот от Формула 1 Мартин Брандъл. Англичанинът, който участва във Формула 2 в дебютния за шампионата сезон – 2009, даде време 1:50,221 мин, следван от Мики Монрас на 0,293 сек. Трети е Михай Маринеску на 0,001 сек от Монрас. Друга завърнала се звезда в шампионата Мирко Бортолоти стана 5-и. Италианецът бе част от програмата за развитие на млади пилоти на Red Bull, след това и академията на Ferrari.

 
Ключови думи:   bbc, ferrari, red bull, Пламен Кралев
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте