Изграждат три подземни паркинга в софийския център

Общи 05 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5945 посещения | без коментари

Колите в центъра на столицата ще слязат под земята. Това ще стане възможно със строителството на три подземни паркинга в сърцето на града. Изграждането им ще започне догодина, съобщи пред “Монитор“ главният архитект на София Петър Диков.
Първият гараж ще се намира под булевард „Витоша“, в участъка между улиците „Солунска“ и „Алабин“. Там ще може да бъдът паркирани около 300 коли. Първоначалната идея бе паркоместа да се обособят под пътното платно до пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“. Там обаче тунелът за метрото е на малка дълбочина и няма как да се строи.
Още един подземен паркинг с капацитет от 350 места ще бъде изграден в района на „Женския пазар“. Най-голямото съоръжение обаче щяло да бъде под бул. „Македония“ в отсечката от площад „Македония“ до Руски паметник. На този паркинг са планирани 850 места. Според Диков това е едно от най-удобните места за подобно съоръжение, защото цялата подземна комуникация минава под тротоарите и под самите платна може да се копае без проблем.
След построяването на трите паркинга под земята ще се гарират около 1500 коли. Съдебни спорове, липса на механизми за експлоатация и др. причини, посочи Диков пред „Монитор“.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте