Какво е Lemon Law?

Общи 30 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2935 посещения | без коментари

Във всичките 50 щата на САЩ на федерално ниво има закон за защита на тези, които искат да закупят автомобил, както нов, така и втора употреба. Защитата на потребителите е традиция от дълги години там. Lemon Law e щатски закон, който осигурява гаранция за купувачите на нови и употребявани превозни средства. Целта е да се компенсират потребителите, ако автомобилите не отговарят на стандартите за качество и производителност. Ако определено превозно средство има някакъв дефект, вследствие на което може да представлява опасност на пътя се определя като “лимон”. Чрез този закон, потребителят, който е закупил подобна кола, може да предприеме необходимите стъпки и да получи компенсация, както за цялата сума, която е платил, така и за част от стойността на отремонтиран дефект от самия него.
Законът Lemon Law е чудесно средство в борбата срещу некоректните търговци на превозни средства и некачествените автомобили втора ръка.
Продажбата на подобен автомобил, освен че не е добро вложение на средства, представлява и опасност на пътя, както за водача и пътниците, така и за пешеходеците.
Такива коли в повечето случаи са технически неизправни и създават предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Крайно време е и в България да бъде приет закон, с който ще се защитават купувачите на автомобили.
Всяка година черната статистика за катастрофите по пътищата расте. Според наблюдения повечето инциденти са вследствие на техническа неизправност. Българският потребител все още не получава нужното обслужване и истината за
състоянието на закупения от него автомобил.

 
Ключови думи:   lemon law
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте