Киа Моторс отвори втори завод в Китай

Общи 13 декември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 915 посещения | без коментари

- Очаква се до края на 2009г. производството на автомобили КИА за експорт да надхвърли годишен капацитет от 1 милион броя
- Състоя се официална церемония по откриването на втората производствена база в Китай с инвестиция от 800 млн. щатски долара
- Планира се продажбата на 440 000 броя автомобила годишно в Китай до 2010г.

10 декември Сеул, 2007г. – КИА Моторс, една от най-бързо развиващите се автомобилни компании в света, в партньорство с Dongfeng Yueda KIA (DYK), официално откри новата си производствена база в Китай на подобаваща церемония в област Jiangsu.

Инвестицията на марката в новата, високотехнологична, напълно автоматизирана фабрика на стойност 800 млн щатски долара е част от плановете на КИА да увеличи производството на автомобили до 2009г. и да осигури дългосрочен успех на марката в Китай. При пълна оперативност, годишният капацитет на новата производствена база е 300 000 броя, с което общият брой произведени автомобили в Китай възлиза на 430 000 броя. Като допълнение към 300 000 производителност на словашкия завод и старта на производствената база в Северна Америка, чиято конструкция ще бъде завършена през втората половина на 2009г., обемът произведени автомобили за износ с марка КИА ще достигне до 1 030 000 броя годишно.

На церемонията, Президентът на КИА Моторс, г-н Mong-Koo Chung, заяви: Заедно с фабриката в Словакия и завода в Джорджия, с планиран старт на производство през 2009г., основаването на новата производствена база в Китай е част от нашата стратегия за ‘глоколизация’, в основата, на която е залегнал принципа да мислим глобално и да действаме локално за да отговорим максимално адекватно на нуждите на нашите клиенти по целия свят. Днешният ден е от изключително значение за развитието на КИА на така конкурентния китайския пазар, тъй като компанията ни се стреми към заемане на една от челните позиции в топ класацията на автопроизводителите в Китай.

КИА планира производството на по 100 000 автомобила през 2008г. в двата завода на марката в Китай за да изпълни плана за производство и продажба на 200 000 броя годишно. При пълна оперативност на втория завод на марката в Китай през 2010г., КИА очаква продажбата на 440 000 превозни средства. Целта ще бъде постигната чрез представяне на продукти, задоволяващи нуждите на местното население, въвеждане на ценова политика, ориентирана към възможностите на локалните потребители, насърчаване и увеличаване броя на ексклузивните дилъри на марката в региона, както и подобряване на имиджа чрез обвързването й със спонсорства на спортни мероприятия и провеждане на локални маркетингови кампании.

Новата фабрика стартира през октомври тази година с производството на Черато седан. Благодарение на високотехнологичните производствени линии, управлявани от компетентни служители, поставените цели бяха изпълнени с производството на общо 7 000 автомобила Черато до края на месец ноември. КИА възнамерява да представи нов модел през 2009г., с оглед на което, в момента се извършва оценка на тенденциите и условията на китайския пазар. Почетен гост на церемонията бе г-н Liang Bao Hua, Губернатор на област Jiangsu, който заяви: Горещо приветстваме основаването на втората база на DYK в област Jiangsu. Мога да ви уверя, че китайското правителство и местните граждани ще подкрепят действията на КИА и ще допринесат за дълготрайния успех на марката в Китай.

Назначените служители в новия завод на КИА до настоящия момент са 1 400, като се очаква броят им да нарасне до 2 750 човека. С последната инвестиция на КИА в Китай броят на наетия персонал възлиза на 17 150 човека, 2 400 от които работят в първия завод на марката, а приблизително 12 000 човека заемат длъжности във фирмите доставчици на компанията.

Новата фабрика е разположена само на 3,5 км от първия завод на DYK, на площ от 1 470 000 м2 като застроената площ заема 270 000 м2. За да осигури навременни доставки и конкурентно способно качество КИА избра компаниите Hanil E-Hwa и Daewon Industry за обслужване на производствената база. Междувременно китайското правителство оказа огромна подкрепа при изпълнение на проекта като предложи благоприятни за автомобилната марка условия, данъчни облекчения, както и подобряване на железопътни, пристанищни и пътни връзки.

 
Ключови думи:   dongfeng, jiangsu, kia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте