Крум Дончев в интензивна тренировъчна сесия

Общи 08 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2375 посещения | без коментари

Допълнителен опит за пилота с електромобил

Предсезонната подготовка на българските рали шампиони за 2010 г. Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов навлиза в решителната си фаза. Екипажът започна серия от интензивни тестове с тренировъчния си автомобил. Предстоят изпитания и със състезателната кола Пежо 207 S2000. Сезонът в българския шампионат ще бъде открит с рали Траянови врата (14-15 май 2011 г.).

Екипажът Дончев/Йорданов спечели българския рали шампионат през 2010 г. Въпреки успеха и зимната пауза, пилотът и навигаторът не са преставали да поддържат състезателната си форма. В настоящия момент тяхната предсезонна програма навлиза в решителния си етап с тестове с тренировъчния автомобил. Ще последват и изпитания със състезателната кола Пежо 207 S2000 след обстойната й ревизия и подготовка за началото на предстоящия сезон.

Програмата на Крум Дончев тази седмица включваше и друго специално събитие. Пилотът е съпричастен към инициативите на GLOBUL, целящи намаляване на въздействието от човешката дейност върху околната среда. По тази причина между тренировъчните сесии имаше кратка пауза, по време на която Дончев седна зад волана на нов електрически автомобил - Пежо iOn – една от последните придобивки на мобилния оператор. На навигаторското място пък бе Ясен Гуев, директор Корпоративна политика на GLOBUL.

По отношение на преките си впечатления от електрическия автомобил, както и подробностите около предстоящия състезателен сезон, Крум Дончев отговори на няколко въпроса:

Как се почувства, управлявайки за първи път електрически автомобил?
За мен да седна зад волана на подобна кола бе изключително интересен опит. Останах изненадан от приятното чувство, което предоставя автомобилът и най-вече от факта, че се управлява с лекота.

Електрическите автомобили ще навлизат с все по-голяма сила в ежедневието ни. Какво обаче според теб е бъдещето им в моторния спорт?
Усещайки еволюцията на този тип превозни средства и докъде е стигнало развитието им, смятам, че ще имат все по-засилващо се присъствие в моторспорт надпреварите в бъдеще и то с нарастващо значение. Разбира се, от изключителна важност е да достигнат високата скорост, която се изисква в автомобилните състезания. Но, наблюдавайки развоя на събитията, смятам, че това ще стане до няколко години.

Какви подробности около новия сезон можеш да разкриеш за момента?
Това, което мога да кажа засега е, че работим по нов проект за целия ни отбор. Партньорите, които ни подкрепяха през миналата година в лицето на марката висококачествени немски моторни масла MABANOL, ще продължат работата си с нас. Новостта за предстоящия сезон смятаме да разкрием в края на април.

Говорейки конкретно за новия сезон, подготовката ни не е преставала. Наскоро стартирахме и специализирани тестове с тренировъчния автомобил. По състезателната кола има технически детайли, които предстои да бъдат подобрени, след което започваме изпитания с нея. Конкретно програмата ни за 2011 г. включва участие в националния рали шампионат, а при възможност бихме искали да изпробваме силите си и в няколко кръга от европейския рали шампионат. Наясно съм, че се очертава изключително труден сезон, който обаче очаквам с нетърпение.

 
Ключови думи:   8999, s2000, stage of life
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте