Chevrolet Corvette Centennial Edition 2012 (Видео)

Общи 07 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3265 посещения | без коментари

Източник: www.chevrolet.bg

Специалната серия Chevrolet Corvette Centennial Edition 2012 ознаменува състезателното наследство на марката

Z06 Centennial Edition ще бъде продаден на аукциона Барет-Джексън в Палм Бийч


Детройт – Chevrolet, основан преди 100 години от един от пионерите в състезанията, отбелязва своята спортна кариера със специалната серия Chevrolet Centennial Edition Corvette 2012, която се предлага в специфична черна цветова схема, уникални дизайнерски елементи и «запазената» за модела Corvette уникална технология.

Специалният пакет 2012 Centennial Edition ще се предлага за всички версии на Corvette – включително Grand Sport, Z06 и ZR1 – от началото на това лято.

Серията е вдъхновена от спортните корени на Chevrolet, олицетворявани от уникалното присъствие на състезателните версии на Corvette на международните надпревари и значимостта на последния като спортен модел.

"Състезанията и спортната същност са основата на Chevrolet, а в днешни дни тези качества се олицетворяват и развиват от Corvette," отбелязва Рик Шейд, вицепрезидент на Chevrolet и отговорен за маркетинга. "Centennial Edition не само ознаменува нашата 100 годишна история, той развива Corvette насочвайки го към нови поколения от любители на спортните автомобили."

Видео

Chevrolet ще предложи на търг Corvette Z06 Centennial Edition на аукциона за колекционерски автомобили Барет-Джексън, в Уест Палм Бийч, Флорида в Щатите на 9 април. Получените средства ще бъдат дарени на Фондацията за детски ракови заболявания Остин Хечър. Предлаганият автомобил ще е стотният Corvette модел 2012 който ще слезе от поточната линия и ще има идентификационен номер завършващ на "00100."

Chevrolet Centennial Edition Corvette е реверанс към състезателното наследство на марката, с една модерна, дори агресивно изглеждаща интерпретация. Пакетът Centennial Edition се предлага ексклузивно в черния цвят Carbon Flash Metallic, със сатенено черни графики и уникалните черни Centennial Satin Black колела с червени спирачни апарати. Те са изработени от алуминиеви сплави с помощта на висотехнологичен процес и включват тънък червен кант в края си при Z06. Колелата са специфични за съответните модели Corvette и включват 18/19 цолови версии за Купе, Кабриолет и Grand Sport и 19/20 цолови за Z06 и ZR1.

Системата за адаптивен контрол на амортисьорите на окачването Magnetic Selective Ride Control, която е най-бързо реагиращата в света и е използвана на първи път в Corvette, е част от оборудването на всички модели Chevrolet Centennial Edition Corvette.

Centennial Edition има и специални знаци, които свидетелстват за състезателната история на Chevrolet. Графично лого включващо образа на Луи Шевроле е поставено върху задните колонки, централните капаци на главините на колелата и в центъра на кормилното управление. На опорите за глава е избродирано също специално, посветено на стогодишнината, лого.

Още един малък детайл има особено значение: Изпълнените с историческа значимост кръстосани флагове в логото на Corvette съдържат малка адаптация със знака "100" поставена вместо стилизираната лилия. Този елемент ще се използва само в Centennial Edition.

Външната цветова схема е подсилена в интериора на автомобила, с покрито с кожа в абаносов цвят арматурно табло и врати, съчетани с червени шевове на венеца на волана, седалките, конзолата и лоста за превключване на предавките. Тапицерията на седалките включва микрофибърни велурени акценти; подобни детайли могат да бъдат открити и върху волана, лоста за превключване на предавките и опорите за ръцете и произхождат от лимитираната серия Z06 Carbon Limited Edition модел 2011 година.

Chevrolet Centennial Edition ще се предлага за всички модели Corvette с код за заявка ZLC. Цената ще бъде обявена през лятото преди старта на продажбите.

"Луи Шевроле е бил неустрашим състезател и пионер, който е конструирал нашият първи автомобил," отбелязва Шейд. "Corvette е един естествен елемент от това наследство, а новият пакет е реверанс за шофьорите със спортен дух."

Детайли за аукциона Барет-Джексън

Chevrolet реши да направи дебюта на Centennial Edition Corvette на аукциона Барет-Джексън за да дари средствата за Фондацията за детски рак Остин Хечър. Фондацията която подкрепя децата и семействата борещи се с рака е и ключов партньор на Американските Льо Ман серии в които участва и Corvette Racing.

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette Z06 (Идентификационен номер 100) който ще предложен на търга е базиран на серийния модел 3LZ с пакет Z07 performance, с преден капак от карбонови композити от новия Z06 и карбонов пакет CFZ, който включва:
Висококачествена аудио уредба Bose, с едногодишен абонамент за XM радио, навигация и USB
Bluetooth hands-free връзка с телефон
Седалки с електрическа настройка и подгряване
Пакет памет, Head Up дисплей и телескопична кормилна колонка с електрическа настройка
Специален кожен интериорен пакет с покрити с кожа горни части на арматурното табло, горната част на облицовките на вратите, капака на конзолата за съхранение на предмети и червени контрастиращи шевове.
Пакет Z07 performance, включващ спирачки Brembo с керамични спирачни дискове, адаптивно окачване Magnetic Ride Control и 19/20 цолови колела с гуми Michelin
CFZ пакет включващ прагове, долна част на предния спойлер и покрив от карбонови композити
Опция за карбонов преден капак за Z06, представен при Z06 Carbon Edition модел 2011.

Спечелилият търга ще получи и електронното управление на двигателя Corvette Engine Build Experience program, която позволява на купувачите на Z06 и ZR1 да създават свои контролни параметри на двигателя. Те ще имат и възможност да получат своя автомобил в Националния музей на Corvette, в Боулинг Грийн, Кентъки, САЩ.

***
За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

 
Ключови думи:   bb, bd, bg, Centennial Edition, chevrolet, chevrolet corvette, grand sport, quot, ZR1
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте