Лос Анджелис 2025-а: Пътни патрули от бъдещето

Общи 30 ноември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5720 посещения | без коментари

За девета поредна година салонът в Лос Анджелис стана арена на дизайнерска битка с конкурса Auto Design Challenge. Темата на актуалното му издание бе „Магистрален патрул на 2025 г.“. Победителят бе обявен снощи на специално събитие. Сред най-добрите проекти са дело на дизайнерското поделение на BMW в САЩ, General Motors, Honda USA, Honda Japan и Mercedes-Benz.
General Motors се включи с футуристичния Volt Squad, носещ съвсем логично знака на Chevrolet. Предвидени са три версии, като всяка от тях е подчинена съответно на действията „наблюдавай, преследвай и атакувай“. Разбира се, в основата на прототипа е заложена задвижващата система на Volt.
BMW Group Designworks USA се отсрами с преследвача E-Patrol. Гледната точка на студиото е, че през 2025 г. трафикът в Лос Анджелис ще е силно натоварен и ще са необходими супербързи автомобили и с алтернативни източници на гориво.
Предложението на Honda Advanced Design е CHP Drone Squad. Става въпрос за комбинирана система от два автомобила - Auto-Drone и Moto-Drone. Първият оперира като пилотна или безпилотна кола, от която се отделя втората, като последното може да се случи и в движение.
Концепцията на японската Honda е Traffic Crawler. Тя предлага безопасно автоматично управление, спортни показатели и трансформации за всевъзможни ситуации от трафика.
За Mercedes-Benz Ener-G-Force вече ви разказвахме неколкократно. Припомняме, че автомобилът, който пристигна в Лос Анджелис в реална форма, е изграден на платформата на G-Class и работи с горивни клетки.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте